Οριστικό: ΔΕΝ ξεκινά OYTE το προσεχές Σαββατοκύριακο η Ξάνθη στην SL2, θρίλερ με τη συμμετοχή της στο Κύπελλο

Οι προπονήσεις συνεχίζονται στην Ξάνθη αλλά μάταια περίμενε, όπως αναμενόταν άλλωστε, τόσο η ομάδα της Θράκης όσο και οι υπόλοιπες 11 της κατηγορίας την απάντηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων τη Δευτέρα (04/01).

Αυτή η εισήγηση – απόφαση δεν ήρθε ποτέ, αφού υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά ζητήματα που είχε να συζητήσει και να αποφασίσει (όπως το άνοιγμα των σχολείων) σε σχέση με το αν θα ξεκινήσει ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα στο οποίο έτσι κι αλλιώς οι δύο από τις 12 ομάδες δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Μοιραία, λοιπόν, η πρεμιέρα της Ξάνθης στο πρωτάθλημα πηγαίνει στην καλύτερη περίπτωση το επόμενο διήμερο 16-17 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ThrakiSportS που ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου ανέφερε ότι ήταν πλέον μετά την έκτακτη κυβερνητική απόφαση πολύ δύσκολο να ξεκινήσει ακόμα και στις 9 και 10 Ιανουαρίου το πρωτάθλημα της Super League 2.

Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό ενδεχόμενο η Ξάνθη να δώσει πιο πριν επίσημο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος – και αυτό γιατί τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια από την στιγμή που επιτρέπονται οι προπονήσεις στην SL2 να επιτραπεί στις ομάδες της να αγωνιστούν στο Κύπελλο, όπου έτσι κι αλλιώς τηρούνται προδιαγραφές επιπέδου SL1 αφού θα μετέχουν στην επόμενη φάση και αυτές οι ομάδες ως αντίπαλοι των ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων βλέπει θετικά το αίτημα της διοργανώτριας για έναρξη του πρωταθλήματος, κατεύθυνση προς την οποία πιέζουν και το υφυπουργείο με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ωστόσο απόφαση δεν εξέδωσε καθώς αφενός προείχαν τα σχολεία, αφετέρου κρίθηκε ότι θα σταλεί λάθος μήνυμα αν την ίδια στιγμή που έχει επιβληθεί σκληρό λοκντάουν στην χώρα ως την άλλη Δευτέρα, να ξεκινά ένα νέο πρωτάθλημα το ακριβώς προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως πάντως προαναφέρθηκε, το γεγονός ότι ΔΕΝ ξεκινά το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της SL2 δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα αποκλειστουν οι ομάδες της και από το Κύπελλο Ελλάδος. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης και μέχρι τότε θα καταβληθεί προσπάθεια για να λάβουν μέρος και οι ομάδες της SL2, κάτι που δεν είναι και το πιο πιθανό αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί και τελείως. Ωστόσο, εφόσον βγουν εκτός Κυπέλλου οι ομάδες, θα απελευθερωθούν και κάποιες Τετάρτες που θα χρειαστούν, εφόσον πάει για τουλάχιστον μια εβδομάδα πιο μετά η σέντρα του πρωταθλήματος…