Super League: Ωραίος αλλά μοιραίος στο φινάλε ο Γούτας στην ήττα του Ατρομήτου από τον Βόλο

Νίκη εδραίωσης στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος της Super League 1 πέτυχε ο Βόλος που επικράτησε του Ατρομήτου με 1-0 στο Πανθεσσαλικό.

Ο Άνχελ Λόπες ξέκινησε στο βασικό σχήμα (4-2-3-1) τον πρώην παίκτη της Ξάνθης Ζεάν Μπαριέντος, ενώ στον πάγκο βρέθηκαν ο Θανάσης Γκαραβέλης αλλά και ο νεαρός θρακιώτης αμυντικός Παύλος Λογαράς. Από την πλευρά των Περιστεριωτών, ο Νταμίρ Κάναντι σε παρόμοιο σχηματισμό είχε βασικό στην δυάδα της άμυνας τον Θασίτη αμυντικό Δημήτρη Γούτα.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Θεσσαλούς να μπαίνουν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και να χάνουν δύο πολύ καθαρές ευκαιρίες για γκολ, ενώ στη συνέχεια ο Ατρόμητος ισορρόπησε το παιχνίδι. Ο Βόλος όμως βρήκε το τέρμα που εν τέλει του έδωσε και τη νίκη ξεκινώντας με κόρνερ του Μπαριέντος, το οποίο και έπαιξε με πάσα στον Φεράρι που σέντραρε, με τον Περέα να υπόδεχεται την μπάλα από την πρώτη κεφαλιά του Σάντσεζ και με τον ίδιο τρόπο να σημειώνει το 1-0 στο 36’.

Ύστερα από την επίτευξη του τέρματος, μέχρι και την ολοκλήρωση του παιχνίδιου, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας το γκολ ισοφάρισης, ενώ ο Βόλος θέλησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στην αντεπίθεση. Στο 83’ ο Ουάρντα (στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Βόλου) θα μπορούσε να καθαρίσει νωρίτερα τη νίκη για τους γηπεδούχους, ο Γούτας όμως σωτήρια του έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στην προτελευταία φάση μάλιστα ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης θα μπορούσε να δώσει και τον βαθμό στην ομάδα του, καθώς στην προώθηση σε στατική φάση υποδέχθηκε την μπάλα εντός περιοχής απέναντι από τον Κλείμαν, το σουτ του όμως ήταν απελπιστικά άστοχο.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Βόλος ανέβηκε στην 6η θέση με 19 βαθμούς, έχοντας ισοβαθμία με τον 5ο Παναθηναϊκό· ενώ ο Ατρόμητος βρίσκεται στη 10η θέση με 14β.