Έξωση από τα γραφεία τους στο «Φώτης Κοσμάς» για να φιλοξενηθούν άστεγοι καταγγέλουν αθλητικοί σύλλογοι

Την εκκένωση των χώρων που χρησιμοποιούν στα γραφεία του Δημοτικο Σταδίου «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης φέρεται να ζήτησε από τους συλλόγους η δημοτική αρχή με σκοπό να φιλοξενηθούν σε αυτά άστεγοι της πόλης.

Την σχετική καταγγελία έκαναν στην εκπομπή του Σταυρου Αποστολίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Status ο πρόεδρος των βετεράνων αθλητών στίβου της Αλεξανδρούπολης αλλά και των κριτών Γιάννης Μπαρμπαγιάννης αλλά και ο Κριτής Κριτού από την Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Έβρου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θοδωρής Βουρδόλης τους ενημέρωσε τηλεφωνικά το βράδυ της Κυριακής 13/12 ότι με απόφαση δημάρχου θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα γραφεία του σταδίου εντός της εβδομάδας έτσι ώστε να φιλοξενηθούν άστεγοι.

Οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων αντιδρούν. «Να ανακαλέσει την απόφαση και να βρει άλλο χώρο για να τους στεγάσει ο δήμαρχος» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπαρμπαγιάννης, που αποκάλυψε ότι εκεί έχουν τα γραφεία τους ο ΣΕΓΑΣ, ο Σύλλογος Κριτών Θράκης, οι Βετεράνοι αλλά και η Ενωση Πετοσφαίρισης (ΕΣΠΕΘΡ), ακόμα και ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης.

Από την δημοτική αρχή ωστόσο υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση που αφορά την εορταστική περίοδο που είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες και δεν επηρεάζει την δραστηριότητα των συγκεκριμένων συνδέσμων και σωματείων, δεδομένου ότι βρίσκονται σε αναστολή και δεν χρησιμοποιείται αυτήν την περίοδο το στάδιο ούτε για προπονήσεις.

Η πρόταση είναι να γίνει μεταφορά εντός του σταδίου, στο σημείο όπου υπάρχουν τα γραφεία του Εθνικού και του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης αλλά οι υπεύθυνοι αντιδρούν, με τον Γιάννη Μπαρμπαγιάννη να τονίζει ότι υπάρχουν αρχεία του ΣΕΓΑΣ αλλά και μηχανήματα φώτο φίνις που δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη τους σε έναν χώρο όπου θα μείνουν άστεγοι, χωρίς έλεγχο.