«Ρόστερ αντάξιο για την Α’ Εθνική έχει η Ξάνθη» σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μόρα

Στα 39 του χρόνια βρίσκεται ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος το καλοκαίρι συμφώνησε με την διοίκηση του Απόλλωνα Λάρισας και θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα της πρώτης χρονικά αντιπάλου της Ξάνθη στο Πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο Μόρας έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε ΑΕΚ, ΑΕΛ, Προοδευτική, Παναιτωλικό, Ελλάς Βερόνα, Τσεζένα, Μπολόνια, Σουόνσι και Μπάρι, μετρώντας πάνω από 500 συμμετοχές και 16 γκολ. Ο Λαρισαίος αμυντικός ήταν διεθνής με την Εθνική Ελλάδος το διάστημα μεταξύ 2009-2016, μετρώντας 27 συνολικά συμμετοχές, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε τόσο στο Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική, όπου αγωνίστηκε στον αγώνα εναντίον της Αργεντινής, όσο και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο liganews, αναφέρθηκε στην απόφασή του να αγωνιστεί στον Απόλλωνα Λάρισας, την κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ ανέφερε την καλύτερη αλλά και χειρότερη στιγμή της καριέρας του. Ακόμη, ο διεθνής Έλληνας αμυντικός σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Super League 2 με την απάντησή του να είναι άκρως εγκωμιαστική για την Ξάνθη.

«Εκτός από την Ξάνθη που βλέπω ότι ενισχύθηκε και έχει ρόστερ αντάξιο για την Α’ Εθνική, δεν μπορώ να μιλήσω για τις άλλες ομάδες γιατί δεν τις έχω παρακολουθήσει», είπε ο Βαγγέλης Μόρας. Για την ομάδα του, σχολίασε: «Ο Απόλλωνας Λάρισας είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει ανταγωνιστική πορεία στο Πρωτάθλημα».

Για την επιλογή του να πάει εκεί από την ΑΕΛ (και ενώ μόλις δυο μέρες πριν ο Μόρας δέχτηκε πρόταση από τον Κούγια να επιστρέψει), απάντησε: «Με πλησίασε ο κ. Μαντζανάς, μου παρουσίασε το πρότζεκτ του Απόλλωνα Λάρισας, με ενθουσίασε και πήρα την απόφαση να βοηθήσω. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιλογή έδρας του AEL FC ARENA».

Σε ερωτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρει: «Στην χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να βρίσκεται. Το «κάθε χρόνο και χειρότερα», φάνηκε και φέτος. Όπως είδαμε σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης υπήρχε αγωνιστική δράση σε όλες της επαγγελματικές κατηγορίες, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που μόνο έπαιζε η Σούπερ Λικγ 1. Δεν φτάει μόνο η Λίγκα για αυτό. Αν ήταν λίγο πιο οργανωμένο το πρωτάθλημα με τα τηλεοπτικά, την αναδιάρθρωση… δεν θα είμασταν σε αυτό το σημείο».

Αναφορικά με την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία του, ο Βαγγέλης Μόρας είπε: «Υπάρχουν πολλές όμορφες στιγμές, που πετυχαίνεις στόχους. Μια από τις καλύτερες στιγμές έχει να κάνει με τη συμμετοχή μου με την Εθνική ομάδα στο Mundial του 2010. Για χειρότερη, δεν ήθελα να διαλέξω κάτι».Σε ερώτηση τέλος για τις σκέψεις του για το μέλλον και αν θα συνεχίσεις στο ποδόσφαιρο από κάποιο άλλο πόστο, είπε: «Υπάρχουν αρκετές σκέψεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε το πρότζεκτ του Απόλλωνα Λάρισας. Από εκεί και πέρα έχω ξεκινήσει και κάνω σεμινάρια για το UEFA A στο κομμάτι της προπονητικής. Αυτά τα διπλώματα μπορεί να σε βοηθήσουν στο μέλλον και στο κομμάτι του τεχνικού διευθυντή».