«Δεν δικαιολογείται καμία κυριαρχική επιρροή από την Vialand του Καλπαζίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη»

Δεν υπάρχουν κοινές μετοχές μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ. Αλλά δεν υπάρχει και κανενός είδους άλλη επιρροή του Καλπαζίδη και μέσω αυτού του Σαββίδη στην Ξάνθη και τους τότε μετόχους της.

Αυτό υποστήριξε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» του Open ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι η όλη επιχειρηματολογία για να στηριχθεί η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας «στηρίζεται σε μια προϋοθεση η οποια ειναι λαθος».

Οπως ανέφερε, «δεν μπορεις να πεις οτι αυτος που ελέγχει τα βοηθητικα γηπεδα οπου προπονουνται οι ακαδημίες μιας ομάδας μπορεί να επηρεασει και μάλιστα τις αγωνιστικες τυχες μιας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, εν προκειμένω της Ξάνθης». Για αυτό και ο Μπαλτάκος προέβλεψε δικαίωση του ΠΑΟΚ.

Σε ερώτημα αν σκέφτηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταθέσει αίτημα εξαίρεσης για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων Ηλία Γιαρένη, οι κόρες του οποίου υπήρξαν αθλήτριες του Ολυμπιακού, ο Τάκης Μπαλτάκος υποστήριξε ότι ποτέ δεν εκφράστηκε τέτοιο αίτημα στους δικηγόρους από την διοίκηση της ομάδας και εκτίμησε ότι ήταν σωστή αυτή η απόφαση.

Σε ερώτημα τέλος αν η όποια ποινή στον ΠΑΟΚ, εφόσον καταδικαστεί, θα μπορέσει να εκτελεστεί στο τρέχον πρωτάθλημα, ο Μπαλτάκος ανέφερε: «Αυτό οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ δεν το είπαν γιατί εκείνο που εχει σημασία ειναι η απαλλαγή του ΠΑΟΚ επι της ουσίας. Οποιος ωστόσο διαβάσει με προσοχή τον νομο, αντιλαβάνεται την απάντηση, αλλα αυτό δεν είναι κάτι που θέλει ή επιδιώκει ο ΠΑΟΚ», κατέληξε ο κ. Μπαλτακος.