Μόνο ένας στο εδώλιο για την υπόθεση Τζήλου – Δίωξη μόνο σε δύο άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινική δίωξη σε μόνο δύο άτομα, ένα από τα οποία μάλιστα έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ασκήθηκε για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονιας του πρωην διαιτητή της ΕΠΣ Ξάνθης Θανάση Τζήλου.

Οπως αποκάλυψε η δικαστική συντάκτρια Μαίρη Μπενέα στην εκπομπή «Δίκη», η δικαιοσύνη δεν μπόρεσε να τεκμηριωσει στοιχεια ωστε να επεκταθεί η έρευνα σε άλλα πρόσωπα, φυσικούς και ηθικούς αυτουργους της υπόθεσης. «Τζίφος», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε πως παρότι η ποινική δίωξη στρεφόταν εναντίον τεσσάρων κατηγορουμένων και δύο ηθικών αυτουργών, που συμμετείχαν στην ενέδρα θανάτου κατά του διαιτητή, στο εδώλιο τελικά θα καθίσει μόνον ένας.

Συγκεκριμένα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, παραπέμπονται σε δίκη ένας 47χρονος, με βαρύ ποινικό παρελθόν, ο οποίος καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης και ένας 30χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, που εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα.

Στο εδώλιο θα καθίσει μόνο ο 30χρονος, καθώς ο 47χρονος φυγοδικεί και η έρευνα δεν πρόκειται να επεκταθεί. Δηλαδη ουσιαστικά τίθεται στο αρχείο για όλους τους υπολοιπους. Οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.