Super League: Σκόραρε ο Μπαξεβανίδης αλλά η ΑΕΚ επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης

Σε ματς θρίλερ, το οποίο κράτησε τους πάντες σε αγωνία μέχρι το 90’+ 7′, η ΑΕΚ επικράτησε με 4-3 του Απόλλωνα, ο οποίος μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Μπαξεβανίδη και απείλησε με ισοφάριση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο πρώην προπονητής της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος έδωσε φανέλα βασικού στους δύο πρώην αρχηγούς του ΑΟΞ Χρήστο Λισγάρα και Δήμο Μπαξεβανίδη, ενώ από την άλλη ο Καρέρα ξεκίνησε για άλλη μια φορά βασικό τον κομοτηναίο αρχηγό της ομάδας Πέτρο Μάνταλο και τον πρώην αμυντικό της Ξάνθης Στράτο Σβάρνα.

 Η Ένωση ήταν αποτελεσματική και από το πρώτο μέρος έβαλε τις βάσεις της νίκης με τα δύο γκολ του Ανσαριφάρντ (6′ και 25′) και το εξαιρετικό τέρμα του Γκαρσία (19′) με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ ο Φερνάντεθ (8′) είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον Απόλλωνα σε μια φάση όπου η  κιτρινόμαυρη άμυνα εμφάνισε τη συνηθισμένη της αστάθεια.

Η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ παρέμενε προβληματική, ο Απόλλωνας μπήκε ξανά στο ματς με τέρμα του Τσαμπούρη στο 66′, ο Ολιβέιρα έκανε το 2-4 στο 88′, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Απόλλωνας πήγε να πάρει ακόμα και τον βαθμό! Ο Μπαξεβανίδης έκανε το 3-4 στο 94′ και ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Παουλίνιο, το οποίο ωστόσο δεν εκτελέστηκε ποτέ για οφσάιντ του Μουνιέ που υποδείχθηκε μέσω VAR, με την Ένωση να φεύγει με ένα πολύ αγχωτικό διπλό από τη Ριζούπολη.