ΕΠΣ Έβρου: Σενάρια επί σεναρίων για την συνέχιση των πρωταθλημάτων

Ολοένα και περισσότερα σενάρια επεξεργάζεται η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Έβρου για την πιθανή συνέχιση, αν και εφόσον αυτά φυνεχιστούν φυσικά.

Μέχρι στιγμής, από την απόφαση της αναστολής μέχρι σήμερα, οι αρμόδιοι έχουν επεξεργαστεί τρία διαφορετικά σενάρια ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η σεζόν, εφόσον δοθεί φυσικά το πράσινο φως για συνέχεια. Ωστόσο το καθένα από αυτά ανατρέπεται από τα νεώτερα δεδομένα.

Το τελευταίο σενάριο, με δεδομένο ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα επιτρέπονται καν προπονήσεις, θέλει να ξεκινούν αγώνες στην ΕΠΣ Έβρου το νωρίτερο στις 31 Ιανουαρίου. Υπό αυτό το αισιόδοξο σενάριο και με δεδομένο ότι έχουν παιχτεί μόλις 3 αγωνιστικές, θα πρέπει να διεξαχθουν άλλες 23 για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της Α’ Κατηγοριας.

Οσο κάτω και αν τα βάζει κανείς, διαπιστώνει ότι για να υπάρξει ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στις 30 Μαΐου, θα πρέπει να υπάρξει αγωνιστική δράση σε όλα τα Σαββατοκύριακα χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή και επιπλέον να υπάρξει δράση μεσοβδόμαδα τουλάχιστον σε έξι εμβόλιμες αγωνιστικές.

Το γεγονός αυτό από μόνο του φαντάζει απιθανο. Αν μπορούσε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές, θα ήταν πιο εφικτό να ολοκληρωθεί ομαλότερα με τρεις μόνο εμβόλιμες αγωνιστικές. Αλλά όπως έχουν τα πράγματα, δεν αναμένετα επανέναρξη πριν τις 31 Ιανουαρίου στην καλύτερη περίπτωση.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το πιο πιθανό πλέον σενάριο αρχίζει να φαντάζει η τροποποίηση της προκήρυξης με διεξαγωγή μόνο ενός γύρου. Πάντα ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να θεωρηθεί όλη η χρονια ως μη γενόμενη, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο σε συνάρτηση με την Γ’ Εθνική και πιθανή κεντρική αποφαση της ΕΠΟ.

Διαφορετικά, άνευ αποφάσεις από την Ομοσπονδία, η πρόθεση της ΕΠΣ Έβρου είναι έστω και υποτυπωδώς να προσπαθήσει να υπάρξει αγωνιστική δράση με συνέχιση και ολοκληρωση της σεζόν…