Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Κωστένογλου φαβορί για διάδοχοι του Καρέρα στην ΑΕΚ, Λουτσέσκου στα αουτσάιντερ

Η καρέκλα του Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ τρίζει πλέον επικίνδυνα. Ο αποκλεισμός στο Γιουρόπα Λιγκ με βαριές εντός έδρας ήττες από Ζόρια και Μπράγκα είχε ήδη βαρύνει σημαντικά το κλίμα στην ομάδα, όμως η ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-1, που φέρνει την Ενωση έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μοιάζει να ξεχειλίζει το ποτήρι.

Στα στοιχηματικά γραφεία η αποχώρηση του Ιταλού πριν βγει το 2020 μοιάζει ως το πιο πιθανό σενάριο, ενώ για την αντικατάστασή του, πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται, με κορυφαία αυτά του Καβαλιώτη πρώην προπονητή της Ξάνθης Νίκου Κωστένογλου και δεύτερο αυτό του Εβρίτη επίσης πρωην κόουτς της Ξάνθης Μαρίνου Ουζουνίδη.

Την Δευτέρα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την πρόσληψη του Μάσιμο Καρέρα στη θέση του προπονητή της ΑΕΚ. Υπέγραψε με την Ενωση στις 7 Δεκεμβρίου του 2019 και στην παρουσίασή του είπε ορθά κοφτά ότι ήρθε για το πρωτάθλημα. Φαίνεται πως αυτός ο στόχος θα μείνει άπιαστο όνειρο, με τις αποδόσεις να είναι συντριπτικά εναντίον του για το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ομάδα και τη νέα ημερολογιακή χρονιά.

Στο ερώτημα της novibet αν θα είναι ο Καρέρα προπονητής της ΑΕΚ στις 31 Δεκεμβρίου η απόδοση στο Ναι είναι 2.20 ενώ στο Όχι 1.60. Αρα θεωρείται εξαιρετικά πιθανό από τους μπουκ να φύγει.

Εφόσον τελικά η ΑΕΚ επιλέξει να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Ιταλό κόουτς, τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά κάποιων παλιών της γνωστών. Πρώτο φαβορί ο Νίκος Κωστένογλου, που μετρά ήδη τρεις θητείες στον πάγκο του Δικεφάλου και για χάρη του έχει ακουστεί το εκπληκτικό σύνθημα «μαζί σου… αναστένογλου».

Ακολουθεί από κοντά ένας άλλος παλιος γνωστός, επίσης με σχέση άμεση με την Θράκη: ο Μαρίνος Ουζουνίδης (προπονητής της ΑΕΚ από το 2018 ως το 2019) που στις 28 Οκτωβρίου έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ. Τρίτο φαβορί ο Μανόλο Χιμένεθ, με τρεις θητείες στην ΑΕΚ, με την οποία κέρδισε ένα Κύπελλο (2011), αλλά και το Πρωτάθλημα του 2018. Είναι χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι, αφού αποχώρησε από την Αλ-Ουαχντά.

Από τους παλιούς γνωστούς παίζουν επίσης σύμφωνα με τους μπουκ τα ονόματα του Γκουστάβο Πογιέτ και το Βλάνταν Ιβιτς, αυτό του Μίροσλαβ Τζούκιτς (που είχε ακουστεί και στο παρελθόν για την ΑΕΚ αλλά το φλερτ δεν προχώρησε), ενώ στα αουτσάιντερ συναντάμε δύο προπονητές που έχουν συνδεθεί με επιτυχίες άλλων ελληνικών ομάδων: τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα Ερνέστο Βαλβέρδε και τον πρώην προπονητή της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ Ράζβαν Λουτσέσκου, που όμως μάλλον δύσκολα θα άφηνε σε αυτήν την φάση την Αλ Αχλί.

Αναλυτικά οι αποδόσεις στη Novibet:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.