Από χάλι έγινε… χαλί ο αγωνιστικός χώρος στο ΔΑΚ Κομοτηνής αλλά κανείς δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί

Στην καλύτερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Κομοτηνής. 

Διαχρονικά και ιδιαίτερα στην περίοδο που ο Πανθρακικός αγωνιζόταν στην Super League η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν ένα μείζον πρόβλημα και μάλιστα πολλές φορές αποτελούσε «ελαφρυντικό» στις ήττες των ομάδων.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Κομοτηνής και συγκεκριμένα η Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης κσι Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας & Κοινόχρηστων Χώρων «Νέστωρας Τσανακλής» Α.Ε. ξεκίνησε εργασίες για τη βελτίωσή του από τον Ιούνιο, προχωρώντας σε εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος ποτίσματος του γηπέδου, το οποίο εκσυγχρονίστηκε πλήρως και έγινε καλύτερο, ώστε το γρασίδι να έρθει στη βέλτιστη κατάσταση.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν και τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου και συγκεκριμένα τις κερκίδες και τις τουαλέτες, ώστε το γήπεδο να μπορεί εκ νέου να αποτελεί «στολίδι» για την Κομοτηνή. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί αυτήν την στιγμή να το απολαύσει, αφού λόγω της καραντίνας για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας απαγορεύονται οι αγώνες αλλά και οι ομαδικές προπονήσεις.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι η έναρξη της δράσης ώστε το ΔΑΚ Κομοτηνής να φιλοξενεί τις αναμετρήσεις του Πανθρακικού στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης και το Κύπελλο Ελλάδος (αν συνεχιστεί), της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου στην Γ’ Εθνική και της Ροδόπης ’87 στην Β’ Εθνική Γυναικών.

Αυτές είναι οι τρεις ομάδες που φιλοξενοούνται στο ΔΑΚ Κομοτηνής την φετινή σεζόν. «Ευχή όλων είναι τα έργα να συνεχιστούν και στον διάδρομο που οδηγεί τους αθλητές από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο δέος στους φιλοξενούμενους αθλητές που αγωνίζονται στην Κομοτηνή αλλά και η απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους και δη στους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού, καθώς είναι ντυμένος ο χώρος με ιστορικές στιγμές του Πανθρακικού και σλόγκαν», σχολιάζει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης».