«Αισιοδοξία» – «επιθυμία» Λεουτσάκου για πρεμιέρα της Ξάνθης στην SL2 στις 20 Δεκεμβρίου

Στην αναμονή παραμένει η Super League 2 για έναρξη του πρωταθλήματος και πιο πριν για έναρξη προπονήσεων, όπως έγινε αντιληπτό και από τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδας Λεουτσάκος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος εμφανίστηκε να υποστηρίζει πάντως ότι για τον ίδιο το πιο πιθανό είναι να γίνει σέντρα τον Δεκέμβρια. Και οταν λέμε Δεκέμβριο, με δεδομένο ότι δεν επιτρέπονται αυτή τη στιγμή ούτε καν οι ομαδικές προπονήσεις, έκανε λόγο (αφού ερωτήθηκε διευκρινιστικά) για το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Βέβαια από την όλη κουβέντα φάνηκε ότι περισσότερο ο πρόεδρος της SL2 εξέφραζε ευχή παρά πρόβλεψη-εκτίμηση. Μάλιστα, στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο πρώτα να διεξαχθούν οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος με τις ομάδες της Super League 2 και μετά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, απάντησε ένα «Μακάρι να γίνει».

Το πρώτο μέλημα, διευκρίνισε πάντως ο Λεουτσάκος, είναι να ξεκινήσουν άμεσα προπονήσεις, ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για πιθανή αλλαγή προκήρυξης με σύντμιση του πρωταθλήματος για κατάργηση των πλέι οφ, διευκρινίζοντας ότι όλα αυτά «θα τα δούμε στην ώρα τους, το θέμα είναι πρώτα να ξεκινήσουμε».

Και αυτό θα πρέπει να είναι, αφού η αλήθεια είναι ότι φτάσαμε 4 Δεκέμβρη και το σενάριο έναρξης για εντός του Δεκεμβρίου είναι πολύ αισιόδοξο, αφού ακόμα και αν σήμερα ξεκινούσαν οι προπονήσεις (που δεν υπάρχει ένδειξη για τέτοια αποφαση), οι ειδικοί λένε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 20 ημέρες για να μπορέσουν να παίξουν με ασφάλεια αγώνες οι παίκτες χωρίς να κινδυνεύουν με τραυματισμούς.

Συνεπώς η 20η Δεκεμβρίου είναι πολύ νωρίς και επικίνδυνη για επίσημους αγώνες είτε πρωταθλήματος είτε κυπέλλου ενώ αμέσως μετά έχουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι αδύνατον να παιχτεί εκείνη την περίοδο μπάλα, αφού άλλωστε δεν είμαστε και Αγγλία να έχουμε boxing day.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του Λεωνίδα Λεουτσάκου στην εκπομπή του Νεκτάριου Αμποβιανίδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης…