Βασική η Θρακιώτισσα Μωραΐτου απέναντι στην Γερμανία της οποίας την φανέλα κάποτε φορούσε

Την ήττα με 6-0 γνώρισε η Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών από τη Γερμανία, για για τον όγδοο και τελευταίο αγώνα της στα προκριματικά του Women’s Euro 2022.

Στον αγώνα στο “Audi Sportpark” του Ίνγκολσταντ που μεταδόθηκε απευθείας από το γερμανικό ZDF σε όλη την Γερμανία ενώ στην Ελλάδα καλύφθηκε από το συνδρομητικό Novasports, σκόρερς για τις Γερμανίδες ήταν η Μαρίνα Χέγκερινγκ στο 17’, η Λάουρα Φράιγκανγκ στο 21’, το 39’ και το 45’, η Λίντα Ντάλμαν στο 72’ και η Παουλίνα Κρούμπιγκελ στο 90’+2.

Επρόκειταο για ένα παιχνίδι που δεν επιδέχεται κριτικής, καθώς οι Ελληνίδες διεθνείς (ειδικά όσες αγωνίζονται σε ελληνικούς συλλόγους), ταξίδεψαν στη Γερμανία χωρίς προπονήσεις, λόγω του lockdown, για να αγωνιστούν κόντρα στη χώρα που βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Euro.

Παράλληλα, δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία ομάδα, καθώς αφενός η Γερμανία έχει «κλειδώσει» από καιρό την πρώτη θέση, αφετέρου η Ελλάδα δεν είχε ελπίδες πρόκρισης. Η «νασιονάλμανσαφτ» έφτασε τους 21 βαθμούς (με ένα ματς να της υπολείπεται), με τη «γαλανόλευκη» να μένει στους 7.

Το αξιοσημείωτο όμως της αναμέτρησης ήταν η παρουσία της Αθανασίας Μωραΐτου, της… «Μαραντόνα» της Εθνικής Γυναικών, όπως την αποκάλεσε την περασμένη εβδομάδα το Contra (πριν φύγει από τη ζωή ο Ντιέγκο). Η καταγόμενη από την Θράκη διεθνής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία και μέχρι πριν μερικά χρόνια ανήκε στις αναπτυξιακές ομάδες της Εθνικής Γερμανίας, αλλά την απαρνήθηκε για χάρη της πατρίδας των γονιών της.

Η Αθανασία Μωραΐτου ξεκίνησε ως βασική από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Κυριαζή και αντικαταστάθηκε στα μισά του δευτέρου ημιχρονου από την Ιωάννα Χαμαλίδου. Ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία της από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για την επιλογή της να αφήσει την Εθνική Γερμανίας όπου θα μπορούσε και πιο διάσημη να γίνει και περισσότερα λεφτά να βγάλει για να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας…

20 Athanasia Moraitou Photos and Premium High Res Pictures - Getty Images