Πίστη Χαβίτο για νίκη του αγαπημένου του Άρη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού Φανσίσκο Χαβίτο, μίλησε στο Yellow Radio σχετικά με το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό, αφού έχει φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων, αλλά φυσικά έχει συνδέσει το όνομά του με αυτήν του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και αν είναι η ευκαιρία του Άρη να τον κερδίσει μετά από δέκα χρόνια, τότε που ήταν κι αυτός στην ομάδα στο 2-0: «Πέρασε δυσκολίες η ομάδα. Υπήρχαν χρόνια που παίξαμε καλά και δεν κερδίσαμε. Αν η ομάδα όμως συνεχίζει να παίζει καλά και να ανεβαίνει, μπορούμε. Πρέπει να κερδίσουμε. Παίζουν όμως πολλά ρόλο, η διαιτησία, ποιοι θα πάρουν κάρτα, η τύχη».

Για τον Μπέμπεκ που θα σφυρίξει το Άρης-Ολυμπιακός και ήταν διαιτητής και στον θρίαμβο της Μαδρίτης: «Να μας δώσει και άλλο πέναλτι να κερδίσουμε και το Σάββατο (γέλια). Ήταν καλή η διαιτησία όταν τον είχαμε αντιμετωπίσει, γενικά είναι διαφορετικά στην Ευρώπη. Βέβαια τώρα με το VAR δεν θα έπρεπε να γίνονται λάθη πουθενά. Ακόμη και διαιτητές στην Ισπανία το βλέπουν, το ξαναβλέπουν και κάνουν λάθη. Δεν καταλαβαίνω, έχει χρόνο να το δεις καθαρά και κάνεις λάθος.»

Για το αν βοηθάει το VAR: «Σίγουρα βοηθάει, κάνει λάθος κάποιες στιγμές αλλά όχι πάντα. Πρέπει να έχει».

Για το πόσο επηρεάζει τους παίκτες του Άρη η πρώτη θέση: «Να κοιτάει να κάνει καλό αγώνα. Να μην κοιτάει αν είναι πρώτος η δεύτερος, να παίζει το παιχνίδι του, να παίρνει τους τρεις βαθμούς, ή έστω να μην χάνει στην κακή του μέρα. Να παίζει σαν να ξεκίνησε τώρα το πρωτάθλημα. Ακόμη και να κερδίσει η ομάδα τον Ολυμπιακό πρέπει να παίζει κάθε αγώνα από το μηδέν, χωρίς να χαλαρώσει».

Για το αν ο Άρης έχει το προβάδισμα: «Είναι καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Ολυμπιακός δεν έχει βασικούς παίκτες, άλλοι που θα παίξουν θα είναι ανέτοιμοι και άλλοι κουρασμένοι. Φέτος βέβαια περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Γιατί την Παρασκευή είναι όλα καλά και το Σάββατο σου λείπουν πέντε παίκτες.»

Για το αν θα ήθελε να έρθει στην Ελλάδα: «Θέλουμε πολύ να πάμε στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε την ευκαιρία. Να πάρει ο Άρης το πρωτάθλημα και θα είμαστε όλοι μαζί στην Θεσσαλονίκη να το πανηγυρίσουμε».

Τέλος, σε ερώτηση αν είναι εκείνος και η οικογένεια του υγιείς απάντησε: «Είμαστε όλοι καλά. Τώρα πρέπει να προσέχουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Εγώ είχα ένα θέμα στον ώμο αλλά είμαι καλύτερα.»