Καταργείται από τους τηλεοπτικούς δέκτες όλης της Θράκης η ΕΡΤ Sports – Αρνητική εξέλιξη για ΑΟΞ

Την κατάργηση ουσιαστικά της ΕΡΤ Sports από τους τηλεοπτικούς δέκτες της Θράκης αλλά και όλης της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη η διοίκηση της ΕΡΤ. Από την 1η Δεκεμβρίου θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που εκπέμπουν τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Αν και στο δελτίο Τύπου γίνεται λόγος για αναβάθμιση των αθλητικών μεταδόσεων, στην πράξη ουσιαστικά η ΕΡΤ Sports παύει να υπάρχει ως αυτόνομο κανάλι στην τηλεόραση και θα συνεχίσει να εκπέμπει μόνο διαδικτυακά, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ERTFlix.

Τα αθλητικά γεγονότα μεταφέρονται κατά βάση στην ΕΡΤ3 που θα έχει ειδική αθλητική ζώνη, ενώ κάποια διεθνή κυρίως γεγονότα μεταφέρονται στην ΕΡΤ1. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ενώ αριθμούνται τα αθλητικά γεγονότα που έχει τα δικαιώματά τους η ΕΡΤ, δεν γίνεται καμία αναφορά στην Super League 2.

Και από την στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία και καταργείται η ΕΡΤ Sports, γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα κυνηγήσει και με τρελά ποσά το συγκεκριμένο πρωτάθλημα η ΕΡΤ αφού δεν έχει πλέον αθλητικό κανάλι που να προσπαθεί να γεμίσει το πρόγραμμά του.

Αρα ενδέχεται ακόμα και τα όποια χρήματα είχαν συμφωνηθεί πριν λίγο καιρό να μην είναι πλέον στο τραπέζι, ειδικά με δεδομένο ότι το νέο πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει και δύσκολα θα έχει τις αγωνιστικές που αρχικά προβλεπόταν.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:

Η δημόσια τηλεόραση θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 και σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD).

Η έναρξη εκπομπής των τριών καναλιών σε Ηigh Definition θα γίνει, στις 5 το πρωί, της προσεχούς Τρίτης, 1η Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ1 θα εκπέμψει αμέσως τη νέα υψηλής ευκρίνειας εικόνα της σε όλη την επικράτεια, ενώ το ΗD σήμα της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 θα γίνει σταδιακά προσβάσιμο σε πλέον του 80% του πληθυσμού της χώρας.

Εξυπακούεται ότι παράλληλα θα συνεχισθεί και η σημερινή εκπομπή των τριών καναλιών σε ποιότητα κανονικής ευκρίνειας (SD), προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα λήψης στις παλαιότερες τηλεοράσεις, που δεν διαθέτουν την τεχνολογία HD.

Eπίσης, η ΕΡΤ με χαρά ανακοινώνει ότι μαζί με το κανάλι της Βουλής, που ήδη εκπέμπεται σε όλη την επικράτεια, το επόμενο διάστημα και το σήμα των άλλων καναλιών που μεταδίδονται από τους πολυπλέκτες της ΕΡΤ, δηλαδή η δημόσια τηλεόραση της Κύπρου (ΡΙΚ) και τα ξενόγλωσσα κανάλια BBC World, TV5 και DW, σταδιακά θα φτάσει στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Παράλληλα αναβαθμίζεται και ο τρόπος μετάδοσης των αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, στον οποίο τον πρώτο λόγο θα έχει η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ1, αλλά και η διαδικτυακή πλατφόρμα ERTFLIX, στην οποία θα προβάλλεται στο εξής αποκλειστικά το κανάλι ΕΡΤSports.

Συγκεκριμένα, στην ΕΡΤ3 θα δημιουργηθεί ειδική ζώνη (EΡΤ3 Sports), προκειμένου οι τηλεθεατές σε όλη την Ελλάδα να μπορούν να παρακολουθούν και σε υψηλή ευκρίνεια (HD) τους αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων του πρωταθλήματος μπάσκετ της κατηγορίας Α1, την ευρωπαϊκή διοργάνωση Champions League (BCL) και τα Πρωταθλήματα Βόλεϊ, Υδατοσφαίρισης, και Handball, ενώ τα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα, όπως π.χ οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι τελικοί του Champions League, του Europa League, η Formula 1 και το Roland Garros θα φιλοξενούνται στην ΕΡΤ1 επίσης σε HD εικόνα.

Επιπλέον, το ERTSports αποκτά πλέον και διαδικτυακά «αδελφάκια» (ERTSpoprts1, ERTSports2 κλπ), όταν τα αθλητικά γεγονότα χρονικά συμπίπτουν, προκειμένου να μπορούν οι τηλεθεατές να δουν όποιο άθλημα ή αγώνα επιθυμούν μέσω της πλατφόρμας ERTFLIX, τόσο στην τηλεόρασή τους όσο και μέσω του υπολογιστή τους και των κινητών συσκευών.

Oπως προαναφέρθηκε, η ΕΡΤ θα προβεί στις παραπάνω αλλαγές την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση, ωστόσο, που κάποιοι από τους τηλεοπτικούς δέκτες δεν συντονιστούν αυτόματα στις παραπάνω αλλαγές, για να απολαύσετε όλα τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης και σε υψηλή ευκρίνεια, αλλά και για να συνεχίσετε να βλέπετε τα ξενόγλωσσα κανάλια στις περιοχές που αυτά εκπέμπονται, θα χρειαστεί ένας επανασυντονισμός του τηλεοπτικού σας δέκτη από το τηλεχειριστήριό σας.