Κι όμως η ΠΑΕ Ξάνθη χρησιμοποιεί τα γήπεδα του Καλπαζίδη αλλά ποτέ δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο ο Ουζουνίδης (+audio)

«Δεν έχουμε καμία σχέση, ούτε με τα γήπεδα ποδοσφαίρου, που βρίσκονται μπροστά στο ξενοδοχείο των Πηγαδίων, είναι άλλου επιχειρηματία και δεν χρησιμοποιούμε κανένα γήπεδο από αυτά, έχουμε δυο δικά μας και θα φτιάξουμε κι άλλα, εντός των επόμενων μηνών».

Αυτή η φράση που αποδόθηκε στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ξάνθη Φάνη Ουζουνίδη από πρόσφατη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, παραλίγο να γίνει αντικείμενο διάψευσης από τον Αλέξη Κούγια. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ είναι γνωστό ότι έχει ανοίξει κόντρα με την Ξάνθη, καθώς θεωρεί ότι δεν έχει αρθεί το καθεστώς πολυϊδιοκτησίας με την μεταβίβαση των μετοχών από τον Χρήστο Πανόπουλο στον Μπιλ Πάπας. Ωστόσο στα παραπάνω λεγόμενα είχε έναν παραπάνω λόγο για να αντιδράσει.

Από τα ελάχιστα επίσημα παιχνίδια που πρόλαβαν να γίνουν μέχρι την διακοπή και των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κ17 της Ξάνθης και την αντίστοιχη αναπτυξιακή ομάδα της ΑΕΛ, της οποίας είναι ιδιοκτήτης. Ξέρει λοιπόν καλύτερα από τον καθέναν ότι ο αγώνας αυτό διεξήχθη σε γήπεδο μπροστά ακριβώς από το Σαλέ, το οποίο ανήκει στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που έχει αγοράσει ο Γιάννης Καλπαζίδης, ο οποίο φέρεται ως ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη και μέσω του οποίου τεκμηρίωσε πολυϊδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Συνεπώς η φράση «δεν χρησιμοποιούμε κανένα γήπεδο από αυτά», που αποδόθηκε στον Φάνη Ουζουνίδη, δεν είναι αληθής. Αλλά δεν είναι και αληθές ότι κάτι τέτοιο είπε ο Ουζουνίδης. Μπορεί αυτό να γράφτηκε γιατί αυτό δόθηκε ως απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων Ουζουνίδη από τον ραδιοφωνικό σταθμό, ωστόσο όποιος ακούσει το ηχητικό της συνέντευξης θα διαπιστώσει ότι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη προφανώς και δεν έχει υποπέσει σε τέτοιο σφάλμα. Εχει περιγράψει ακριβώς τη νέα πραγματικότητα με τρόπο απλό και απόλυτα κατανοητό, έτερον εκάτερον αν αυτή δεν αποτυπώθηκε στο γραπτό κείμενο.

Τι ακριβώς είπε ο Φάνης Ουζουνίδης και παραλίγο να δημιουργηθεί παρεξήγηση από την λάθος απομαγνητοφώνηση που δόθηκε και αναδημοσιεύθηκε από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ; «Υπάρχουν τα βοηθητικα της ΠΑΕ και τα γραφεία. Τα γηπεδα μπροστά στο ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησια αλλου προσωπου. Δεν μας αφορά εμας, δεν έχουμε καμία νομική σχέση. Έχουμε μια σχέση εκμετάλλευσης για τις ανάγκες των ακαδημμιών. Υπάρχει μια σχέση μίσθωσης- εκμετάλλευσης αλλά λόγω του Covid έπαψε και αυτή η σχέση. Σημερα δεν υπάρχει καμία. Και μιλάμε για μίσθωση δύο ή τριών γηπέδων από τα επτά ή οκτώ. Εμείς πλέον κάνουμε τους σχεδιασμούς μας για επέκταση του προπονητικού κέντρου της ομάδας».

Στην αεροφωτογραφία φαίνονται στο βάθος τα επτά γήπεδα του Σαλέ που ανήκουν στον Καλπαζίδη ενώ στο κάτω μέρος από το γήπεδο τα δύο του προπονητικού κέντρου της ΠΑΕ Ξάνθη, το οποίο πλέν θα επεκταθεί. Υπενθυμίζεται ότι η κόκκινη γραμμή χωρίζει τις δυο ιδιοκτησιες και αποτελεί και το φυσικό όριο των Πηγαδίων του Δήμου Αβδήρων (κάτω) με τα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης (επάνω). Η σχετική αποστοφή του Φάνη Ουζουνίδη από την συνέντευξη του Φάνη Ουζουνίδη στον Νίκο Πετρουλάκη στον Focus στο τρίτο λεπτό του πααρακάτω ηχητικού…