Πρώην παίχτης του ΓΑΣ Κομοτηνή εξιστορεί πως πέρασε τον Covid-19

Ο Αντώνης Γκοντόπουλος, πρώην παίχτης του ΓΑΣ Κομοτηνή από το 2004 έως το 2007, διαγνώσθηκε θετικός στον ιό του covid-19 και εξιστορεί την εμπειρία του μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του.

Συγκεκριμένα ο Βολιώτης combo guard του Ολυμπιακού Βόλου με δηλώσεις του στο Magnesiasports αποκάλυψε τη εμπειρία του από την στιγμή της διάγνωσής του μέχρι και την πλήρη ανάρρωσή του.

Για την αρχική διάγνωση και την αντίδρασή του όταν το έμαθε δήλωσε: «Βασικά το κατάλαβα από κάποια συμπτώματα, όχι πολύ έντονα, και αποφάσισα να κάνω το τεστ. Είχα πυρετό, όχι πολύ υψηλό, κάποια δέκατα και γι’ αυτό θέλησα να βεβαιωθώ αν τρέχει κάτι ή όχι. Τα συμπτώματα πάντως μου φάνηκαν περίεργα, γιατί δεν ένιωθα να έχω κρυώσει κάπου και έκανα την επόμενη ημέρα το τεστ για να είμαι και καλυμμένος και απέναντι στην ομάδα και για τους δικούς μου ανθρώπους. Μετά από λίγες ώρες βγήκε θετικό. Το περίμενα. Έτσι όπως ένιωθα, πίστεψα ότι πρόκειται για τον κορωνοϊό. Δεν μπορούσα ωστόσο να το συνδυάσω με κάποιο περιστατικό, γιατί δεν είχα επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα και δεν ήξερα πώς έγινε. Πήρα λοιπόν τα αποτελέσματα και κινήθηκαν κάποιες διαδικασίες, κάνοντας έλεγχο σε δημόσιο νοσοκομείο και εξετάσεις για να δουν οι ειδικοί αν υπάρχει κίνδυνος πνευμονίας. Ήταν όλα μια χαρά και μου είπαν ότι μπορούσα να το περάσω σπίτι μου σε καραντίνα».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα συμπτώματα που αντιμετώπισε αναφέροντας: «Τα συμπτώματα που είχα για 3-4 ημέρες ήταν χαμηλός σχετικά πυρετός, αφού μία φορά έφτασε περίπου το 38, που σταμάτησε μετά την 3η-4η ημέρα. Είχα αδυναμία αλλά δεν φοβήθηκα γιατί δεν είχα δύσπνοια. Είχα όμως πονοκέφαλο για αρκετές ημέρες, ενώ με το που έπεσε ο πυρετός έχασα γεύση και όσφρηση τελείως. «Είναι πολύ περίεργο. Δεν καταλάβαινα τι έτρωγα ούτε τι μύριζα. Ήταν πολύ περίεργο γιατί δεν είχα καταρροή ή συνάχι, ούτε πονόλαιμο ή βήχα. Απλάα ξαφνικά χάθηκαν γεύση και όσφρηση. Μου είχαν πει από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι τη 10η μέρα, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου τεστ, αν είμαι απύρετος να το επαναλάβω και αν βγω αρνητικός να τελειώσει εκεί η καραντίνα. Έκανα το τεστ όντας απύρετος αρκετές ημέρες, όμως βγήκε και πάλι θετικό. Ένιωθα πάντως ότι δεν ήμουν εντελώς καλά

Για το ποιος νοιώθει τώρα που έχει περάσει από το στάδιο: «Δεν ξέρεις τι να περιμένεις γενικά, με βάση και αυτά που ακούς από τα ΜΜΕ, και στην αρχή επικρατεί πανικός, ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Θέλει όμως προσοχή γιατί η μεταδοτικότητα του ιού είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί σε μικρές ηλικίες να περνάει ήπια και να μοιάζει με έντονη γρίπη αλλά στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν ξέρεις πώς θα χτυπήσει, ειδικά αν υπάρχει ένα υπόβαθρο με κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα, και δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Γι’ αυτό θέλει προσοχή. Ειδικά στις μεγάλες ηλικίες».