Ούτε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο της Θράκης δεν έλαβε έγκριση για το Μητρώο της ΓΓΑ

Στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης οι τρεις ΕΠΣ έχουν στην δύναμή τους πάνω από 100 σωματεία συνολικά, πολύ λιγότερα σε σχέση με μερικά χρόνια πριν. Ωστόσο και αυτά δεν είναι… νόμιμα, σύμφωνε τουλάχιστον με την μέχρι στιγμής καταγραφή της ΓΓΑ.

Ως γνωστόν, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει δημιουργήσει ένα Μητρώο και καλεί τους ίδιους τους συλλόγους να εγγραφούν σε αυτό. Οοι εγγραφούν θα ελεγχθούν ότι πληρούν τα κριτήρια και εφόσον τα πληρούν, αφενός θα λάβουν κρατική επιχορήγηση, αφετέρου θα έχουν δικαίωμα ψήφου σε εκλογές για ΕΠΣ και μέσω αυτών ΕΠΟ. Επιπλέον, μόνο τα νόμιμα σωματεία θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων και του Κράτους.

Το ThrakiSportS στην έρευνα που είχε κάνει στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, είχε ανακαλύψει ότι μόλις 29 σωματεία από όλη την Θράκη είχαν καταθέσει αιτηση εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ. Κανένα όμως από αυτά δεν έλαβε έγκριση, κάτι που πάντως δεν είναι ζήτημα μόνο της Θράκης αφού από το σύνολο των 206 σωματείων από όλη τη χώρα και όλα τα αθλήματα που έλαβαν έγκριση, μόλις 4 έχουν ανάμεσα στα αθλήματα που καλλιεργούν και το ποδόσφαιρο.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρίνισε πάντως ότι εκκρεμεί ο έλεγχος στα σωματεία που έχουν καταχωρήσει το άθλημα «Ποδόσφαιρο» και έχουν δηλώσει σε αυτό την «Μη Υποχρέωση Απασχόλησης Προπονητή». Η εκκρεμότητα οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν έχει στείλει στη ΓΓΑ τα απαραίτητα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ελέγχου.

Όσα σωματεία από αυτά έχουν δηλώσει και άλλα αθλήματα, πέραν του ποδοσφαίρου, θα ενημερωθούν τις επόμενες μέρες για το πόρισμα του ελέγχου των υπολοίπων αθλημάτων τους. Για το ποδόσφαιρο πάντως φαίνεται ότι θα υπάρξουν έτσι κι αλλιώς καθυστερήσεις και σε μεγάλο βαθμό αυτές θα οφείλονται στο ζήτημα των προπονητών και την γνωστή κόντρα που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε ΕΠΟ και Πολιτεία.