Europa League: Σούπερ ΠΑΟΚ συνέτριψε την Αϊντχόφεν με εξαιρετικο(υς) Ζίβκοβιτς

Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, «ποδοπάτησε» την Αϊντχόφεν στο δεύτερο και μέσα σε 18′ ανέτρψε το 0-1 σε 4-1, παίρνοντας μία μεγάλη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε καλά για τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς ο ίδιος δεν απειλούσε επιθετικά τα αντίπαλα καρέ, ενώ οι Ολλανδοί (που επίσης δεν έδειξαν κάτι σπουδαίο επιθετικά) σε μία ανύποπτη φάση στο 20′ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μάλεν από τον Σβάμπ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ισραηλινός Ζάχαβι, ο οποίος νίκησε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς και έγραψε το 0-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε αλλαγές, βάζοντας Σβιντέρσκι και Τζόλη στο ματς. Αυτό που ακολούθησε στην επανάληψη ήταν μία καταιγίδα από πλευράς των Θεσσαλονικειών. Αρχικά στο 47′ ο Σβάμπ βρήκε την μπάλα σε σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και σημείωσε το 1-1, ενώ σε διάστημα δύο λεπτών (56′ και 58′) ήρθε η ολική ανατροπή από πλευράς ΠΑΟΚ με φοβερές προσπάθειες από τον Σέρβο εξτρέμ και το νεαρό Τζόλη, φέρνοντας τα πάνω-κάτω σε 11 λεπτά. Μην έχοντας συνέλθει ακόμη από το «σοκ» οι παίκτες της Αϊντχόφεν, ο Α.Ζίβκοβιτς σημείωσε στο 66ο λεπτό και δεύτερο προσωπικό γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ.

Σταθερή ήταν η παρουσία του Σέρβου πρώην τερματοφύλακα του ΑΟΞ Ζίβκο Ζίβκοβιτς, καθώς είχε σταθερές επεμβάσεις ενώ έκανε και μία μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ με αντίπαλο τον Ζάχαβι, αποτρέποντας του να τον κερδίσει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Επίσης, στον πάγκο έμεινε ο πρώην κίπερ του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Πάμπλο Γκαρσία (που ως παίκτης έκλεισε την τεράστια καριέρα του στον ΑΟΞ) ως προπονητής του ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα ήταν και η πρώτη των «ασπρόμαυρων» στον 5ο όμιλο, αποτέλεσμα χάρη στο οποίο βρίσκονται στην 2η θέση αυτού με 5β. έχοντας προβάδισμα πρόκρισης.