Αθλήτριες του Ολυμπιακού οι κόρες του νέου προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που θα επανεκδικάσει Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Αθλήτριες του Ολυμπιακού ήταν οι δύο κόρες του νέου προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Ηλία Γιαρένη, στην οποία θα εκδικαστεί κατά προτεραιότητα η υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησιας Ξάνθης – ΠΑΟΚ που κατήγγειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αυτό αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» στο Open του Κυριάκου Θωμαΐδη, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη που αποτελεί τον ιδιοκτήτη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην εκπομπή αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ο κ Γιαρένης καταρχήν δεν είχε εκλεγεί στην ΓΣ της ΕΠΟ προ δύο εβδομάδων αλλά βρέθηκε στην Εφέσεων ως επιλαχών μετά τις παραιτήσεις που υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες και τελικά αποφασίστηκε να αναλάβει πρόεδρός της.

O Κυριάκος Θωμαΐδης και οι προσκεκλημένοι του πρόσθεσαν ότι τίθεται ηθικό θέμα για τον δικαστή αλλά και για την προϊσταμένη αρχή του Εφετείου και του Αρείου Πάγου που συνέταξαν την σχετική λίστα των δικαστών και την έστειλαν στην ΕΠΟ για να ακολουθήσει η γνωστη ψηφοφορία. Επισημάνθηκε πάντως ότι κανείς δικαστής σε αυτήν την λίστα δεν μπαίνει χωρίς την θέλησή του, ενώ αναφέρθηκαν στις δύο παραιτήσεις άλλων μελών της Εφέσεων επειδή στη μία περίπτωση συγγενικό του πρόσωπο εργαζόταν σε επιχείρηση παράγοντα του ποδοσφαίρου και στην άλλη επειδή ο σύζυγός της ήταν δηλωμένος οπαδός συγκεκριμένης ομάδας.

Από τον παρουσιαστη της εκπομπής διευκρινίστηκε ότι δεν αμφιβητείται η ακεραιότητα του δικαστή αλλά τίθεται ηθικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή, οι κόρες του δικαστή Αφροδίτη και Θεοδώρα από το 2014 και 2015 είναι κολυμβητριες του Ολυμπιακού. Η εκπομπή υποστήριξε μάλιστα ότι η μία από αυτές είχε εξασφαλίσει ως αθλητρια του Ολυμπιακού το όριο για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγωνες του Ριο ντε Τζανέιρο το 2016, αλλά δεν ταξίδεψε στην Βραζιλία αφού βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό.

Αίσθηση προκαλεί ότι παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη «αποκάλυψη» αποτέλεσε το πρώτο χρονικα θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η εκπομπή, δεν υπήρξε αναφορά σε αυτήν στο δελτίο Τυπου που αρχικά εκδόθηκε με τα θέματα της εκπομπής αμέσως μετά το τέλος της, ως είθισται. Το γεγονός είναι ότι ενόψει της επανεκδίκασης της μείζονος υπόθεσης Ξάνθης-ΠΑΟΚ στην Εφέσεων, τα διάφορα στρατόπεδα βρίσκονται σε θέσης μάχης και υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλος παρασκηνιακός πόλεμος, όπως φαίνεται και με τα δημοσιεύματα για τις απειλητικές αποστολές προς τους προηγούμενους εφέτες, που ειδαν από το πρωί της Δευτέρας το φως της δημοσιότητας…