Πρωτοφανείς αποκαλύψεις για απειλητικά μηνύματα στους δικαστές-τιμωρούς της Ξάνθης: «Θα πεθάνετε»

Πρωτοφανείς απειλές ακόμα και για την ζωή τους φέρονται να δέχτηκαν οι εφέτες που δίκασαν (και καταδίκασαν) την ΠΑΕ Ξάνθη για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ, με αποτελεσμα τον υποβιβασμό της.

Αυτό προκύπτει από δύο διαφορετικά δημοσιεύματα της Δευτέρας διαφορετικών συμφερόντων ιστοσελίδων, που πάντως οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι οι εφέτες που κλήθηκαν να αποφασίσουν για Ξάνθη και ΠΑΟΚ δέχτηκαν απειλές για την ζωή τους.

Το πρωί της Δευτέρας η φιλοολυμπιακή ιστοσελίδα to10.gr (συμφερόντων Μαρινάκη, σύμφωνα με καταγγελίες) υποστήριξε ότι παραμονές των παραιτήσεων του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Παναγιώτη Φιλόπουλου και του μέλος της Γεράσιμου Βρυώνη, έφτασε στην ΕΠΟ και συγκεκριμένα στην γραμματεία της Επιτροπής ένα ανώνυμο μήνυμα για το οποίο «τρέχει εδώ και λίγο καιρό μία έρευνα έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου». Συγκεκριμένα, «το Τμήμα Αθλητικής Βίας διεξάγει προκαταρκτική έρευνα, ερευνώντας ειδικά ένα άλλο ενδεχόμενο. Σοκαριστικό ακόμη και στη σκέψη: Την παραίτηση τους λόγω απειλών κατά της ζωής τους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ανώνυμο μήνυμα είχε ένα εισαγωγικό δημοσίευμα με τίτλο «ΠΑΟΚ: Διέσυραν τη δικαιοσύνη – Οφείλουν σήμερα να παραιτηθούν. Όσοι αποφάσισαν περί του αντιθέτου, οι κ.κ. Φιλόπουλος και Βρυώνης οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν». Το κείμενο του μηνύματος ήταν επί λέξει το εξής: «Θέλετε να πεθάνετε πριν την ώρα σας; Σε ένα τυχαίο ατύχημα εσείς ή οικογένεια σας; Δεν καταλαβαίνω. Δεν σκέπτεστε την οικογένεια σας; Ξέρουμε που είστε. Παραιτηθείτε τώρα πριν συμβεί το μοιραίο».

Αυτό το «ανώνυμο» μήνυμα έφτασε στην ΕΠΟ αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Προς Πρόεδρο Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ, Φιλόπουλο» ξεκαθάριζε για την αποφυγή παρεξηγήσεων, λίγα 24ώρα πριν ο ίδιος, αλλά και ο έτερος εφέτης, Γεράσιμος Βρυώνης, παραιτηθούν. Στη συνέχεια οι παραιτήσεις συνεχίστηκαν σε μορφή χιονοστιβάδας χωρίς να παραμείνει στο τέλος κανείς, με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εφέσεων να μείνει χωρίς δικαστές και μόλις πριν λίγες μέρες να γίνει ψηφοφορία για να οριστούν νέα άτομα, δύο από τα οποία ωστόσο και πάλι παραιτήθηκαν.

Λίγες ώρες μετά από αυτό το δημοσίευμα ωστόσο, η ιστοσελίδα sdna που θεωρείται από την άλλη πλευρά ως «συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη», υποστήριξε ότι πράγματι υπήρξαν απειλητικά μηνύματα προς τους δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων αλλά διαφοροποιεί το περιεχόμενο και κυρίως τον χρόνο αποστολής τους, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνέβη τον Δεκέμβριο, πριν την εκδίκαση της ΕΕΑ και με αφορμή μια τιμωρία του Ολυμπιακού. Μάλιστα αποκαλύπτεται και σχετικό έγγραφο με το μήνυμα, το οποίο φέρεται να λέει τα εξής:

«Έχει γίνει πλέον προφανές ότι θέλετε να πεθάνετε πριν σας ζητήσει ο “Κύριος”… Δεν καταλαβαίνω, δεν σκέπτεστε ότι έχετε οικογένεια, ότι εκεί που προχωράτε πεζοί ή με το όχημά σας να σας συμβεί κάποιο τυχαίο δυστύχημα, είσαστε τόσο σίγουροι; Γιατί έτσι νόμιζε και ο Συρίγος αλλά ξαφνικά βρέθηκε σε επικίνδυνη κατάσταση στο νοσοκομείο. Σας προτείνω να παραιτηθείτε πριν σας συμβεί το μοιραίο»!

Αυτό φερεται να ανέφερε το σοκαριστικό μήνυμα που έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ στις 13 Δεκεμβρίου 2019 με αποδέκτες τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι «το εν λόγω απειλητικό μήνυμα εστάλη προς τους δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων αμέσως μετά την “καμπάνα” δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό πέρυσι τον Δεκέμβριο για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τις… μπλοκαρισμένες πόρτες στο Καραϊσκάκη και την “υποδοχή” στην αποστολή του Δικεφάλου!».

Το sdna ουσιαστικά κατηγορεί την ιστοσελίδα to10 ότι «αφήσαν τεχνηέντως να εννοηθεί ότι όλα αυτά συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, πριν παραιτηθούν τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων, κάτι που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Ενδεικτικό άλλωστε είναι και το εισαγωγικό σημείωμα που είχε το απειλητικό μήνυμα, στο οποίο γινόταν αναφορά στην απόρριψη της έφεσης του Ολυμπιακού από την ίδια επιτροπή».

Ωστόσο δεδομένου ότι στο προηγηθέν αρθρο της ιστοσελίδας to10 αναφέρεται άλλο παρεμφερές αλλά όχι ίδιο περιεχόμενο μήνυμα, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε τελικλα να υπήρξαν δύο διαφορετικές απειλητικές επιστολές προς τους δικαστές . Κάτι που σε κάθε περίπτωση, το γνωρίζουν οι ίδιοι και μόνο, έχοντας πλέον παραιτηθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Πάντω και οι δυο ιστοσελίδες αναφέρουν ότι διαβιβάστηκε η υπόθεση με εμπιστευτικό έγγραφο στο Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης Εφετείου Αθηνών, για να ακολουθήσει η προκαταρκτική εξέταση.

Συμπέρασμα; Ό,τι ειπώθηκε από την πρώτη στιγμή. Πλακώνονται (και εξακολουθουν όπως φαίνεται να πλακώνονται) τα βουβάλια, αλλά την πληρώνουν τα… βατράχια. Εν προκειμένω, την πλήρωσε η Ξάνθη με τον υποβιβασμό της, η μόνη εν τέλει που ΔΕΝ απείλησε. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, ενόψει της επανάληψης της εκδίκασης. Εκεί όπου ΔΕΝ είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτή η Ξάνθη. Βολεύει άλλωστε όλες τις άλλες πλευρές, ώστε στην χειρότερη, να πέσει το ανάθεμα στην ήδη υποβιβασμένη ομάδα και όλοι οι υπόλοιποι να βγουν στο (οπαδικό) κοινό τους να δηλώσουν… νικητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ TO10.GR ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ SDNA.GR ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ