Πήγε μέσω Θράκης στην Προύσα και την… άλωσε ο Προμηθέας Πατρών

Με εντυπωσιακή εμφάνιση κατά διαστήματα και πολλές λύσεις από την περιφέρεια, ο Προμηθέας Πατρών νίκησε 93-84 την Μπούρσασπορ στην Προύσα για την τρίτη αγωνιστική του Eurocup και πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Με τον τρόπο αυτόν, η ομάδα του Μάκη Γιατρά μπήκε στο «κόλπο» της πρόκρισης στους «16» του θεσμού, μέσω του τέταρτου ομίλου, αφήνοντας τους Τούρκους στο 1-2. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά πήραν ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή και το αύξαναν συνεχώς με λύσεις από την περιφέρεια (τα δεκάλεπτα: 25-26, 43-46, 59-68, 84-93).

Βασικοί πρωταγωνιστές για τον Προμηθέα οι Μίλερ και Γιαννόπουλος, που βοήθησαν στο να φτάσει η διαφορά στο +10 και άνω. Ο πρώτος σημείωσε 27 πόντους και ο δεύτερος 17 με 5/7 τρίποντα, έχοντας τη συμπαράσταση του Αγραβάνη με 10 πόντους. Για τους Τούρκους, διακρίθηκαν οι Τουρέν και Νιούμαν με 20 πόντους έκαστος. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα της Πάτρας για να φτάσει στην Προύσα χρειάστηκε να ταξιδέψει μέσω… Αλεξανδρούπολης και κάτι αντίστοιχο προμηνύεται για την επιστροφή της.

Λόγω Covid-19 δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα και την Τουρκία και το αντίθετο. Έτσι η ομάδα της Πάτρας ταξίδεψε οδικώς για το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, από εκεί πέταξε με το αεροπλάνο για το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης και εκεί τους περίμενε πούλμαν με το οποίο ταξίδεψαν οδικώς για την Προύσα. Με τον ίδιο τρόπο αναμένεται η επιστροφή. Ταλαιπωρία μεν, αλλά το πέρασμα από την Θράκη έξι χρόνια μετά από τις εποχές που ο Προμηθέας έπαιζε αντίπαλος του ΓΑΣ Κομοτηνή και της Ασπίδας Ξάνθης στην Β’ Εθνική, φαίνεται ότι έφερε γούρι στους Πατρινούς…