Ασυνείδητος χτύπησε με ηλεκτρικό πατίνι και έστειλε στο νοσοκομείο τον 7χρονο γιο του Γιώργου Σκουταρίδη

Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι συνέβη στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής καθώς ένας ανήλικος οδηγός ηλεκτρικού πατινιού χτύπησε οδηγώντας αυτό τον 7χρονο γιο του γνωστού αθλητικογράφου Γιώργου Σκουταρίδη (της Lega TV και του Rodopi SportS).

Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν να μεταφερθεί ο 7χρονος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο αθλητικογράφος, ο ανήλικος οδηγός του πατινιού αν και σταμάτησε αρχικά για να δει αν το παιδί που χτύπησε είναι καλά, έσπευσε στην συνέχεια να φύγει παρόλο που του ζήτησε να παραμείνει ο πατέρας του τραυματισμένου παιδιού.

Ο Γιώργος Σκουταρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε καμία μήνυση, παρόλο που ενδεχομένως θα μπορούσε να το πράξει και να βρεθεί ο ένοχος, καθώς υπάρχουν πολλές κάμερες από καταστήματα και όχι μόνο στην κεντρική πλατεία από τις οποίες θα μπορούσε να εντοπιστεί και να αναγνωριστεί ο δράστης. Ωστόσο θέλησε να γίνει γνωστό το συμβάν για να αναδειχθεί ένα σημαντικό θέμα, αυτό της έλλειψης νομικού πλαισίου.

Ο Γιώργος Σκουταρίδης μίλησε στην εφημερίδα «Χρόνος» εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια», τα οποία είναι αλήθεια ότι εντελώς ξαφνικά εισέβαλαν στην ζωή μας και έγιναν μόδα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Πράγματι, μολονότι από τις αρχές του 2020 το υπουργείο Μεταφορών έχει αναφέρει ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι «στα σκαριά», μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για κινδύνους οδηγών και πεζών.

Ο Γιώργος Σκουταρίδης διερωτάται τι θα γίνει «αν αύριο μευαύριο γίνει ένα σοβαρό ατύχημα». Θα δημιουργηθεί ζήτημα για το ποιος θα ευθύνεται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, γεγονός είναι ότι οι χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών θα πρέπει να αποκτήσουν πάνω από όλα συνείδηση, να μην αναπτύσσουν ξέφρενες ταχύτητες, να πειθαρχούν στις σωστές συμπεριφορές οδικής ασφάλειας και φυσικά, αν ω μη γένητο συμβεί κάποιο αντίστοιχο νέο ατύχημα στο μέλλον, να παραμένουν και να βοηθούν το θύμα που τραυμάτισαν και οχι εκμεταλλευόμενοι το πατίνι τους να το βάζουν στα πόδια…