Νύχτα σεισμών για τους κατοίκους της Θράκης – Οι ανυσυχίες και η “περίεργη” σύμπτωση

Στο ρυθμό του εγκέλαδου χόρεψε η Χαλκιδική αλλά και ευρύτερα η Βόρεια Ελλάδα, μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ξεκίνησε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα που πριν από 88 χρόνια σημειώθηκε ο φονικός σεισμός με 161 νεκρούς.

Στο ρυθμό του εγκέλαδου χόρεψε η Χαλκιδική, αλλά και ευρύτερα η Βόρεια Ελλάδα, μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 01:50, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Ξάνθη, αλλά και στις γύρω περιοχές όπως η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη αλλά και η Βουλγαρία, με τους κατοίκους να σπεύδουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα μεγάλο σεισμό.  

Νύχτα σεισμών για τους κατοίκους της Ξάνθης - Η "περίεργη" σύμπτωση
Νύχτα σεισμών για τους κατοίκους της Ξάνθης - Η "περίεργη" σύμπτωση

Ρίγος δε προκάλεσε η υπενθύμιση ότι η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ξεκίνησε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα που πριν 88 χρόνια σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην Χαλκιδική με 161 νεκρούς,

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότιο-νοτιοδυτικά του Άθου.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 226 χλμ. βόρεια/βορειοανατολικά της Αθήνας.

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να έχει μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,4 ρίχτερ με το ίδιο περίπου επίκεντρο, η οποία επίσης είχε γίνει αισθητή – αν και σε μικρότερο βαθμό – στην Ξάνθη. 

Πηγή: https://www.xanthinea.gr/