Οι στενοί συνεργάτες του Τόνι Πόποβιτς στο τεχνικό επιτελείο του νέου ΑΟΞ

Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσληψη του Τόνι Πόποβιτς ως επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου της ΠΑΕ Ξάνθη και μάλιστα με διετές συμβόλαιο.

Ο Πόποβιτς πραγματοποιεί εδώ και σχεδόν 20 μέρες προπονήσεις στην ΠΑΕ Ξάνθη και έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας στο φιλικό παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Άρη Αβάτου (που βρήκε ισόπαλες χωρίς τέρματα τις δυο ομάδες).

Ουσιαστικά σε εκείνον τον αγώνα έγιναν και τα αποκαλυπτήρια των στενών συνεργατών του στη νέα προσπάθεια, καθώς όλοι τους κάθισαν δίπλα του στον πάγκο, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Ο Έλληνας άμεσος συνεργάτης του Τόνι Πόποβιτς θα είναι ο Ξανθιώτης Γιώργος Μαραντάς, που μέχρι πρόσφατα ήταν και πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ξάνθης. O 47χρονος τεχνικός ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν διαρκώς δίπλα από τον Πόποβιτς στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου. Προτιμήθηκε για την θέση όχι μόνο λόγω της εντοπιότητας και της καλής προσωπικής του σχέσης με τον Ανέστη Τσετινέ αλλά και λόγω της εμπειρίας του, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τα δρώμενα στην ΠΑΜ-Θ αλλά επίσης τυγχάνει και πολύ καλός γνώστης των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών (έχοντας καθίσει στους πάγκους του Αχαρναϊκού, των Τρικάλων, του Παναιγιάλειου, του Πανελευσινιακού, του Φωκικού, της Παναχαϊκής, της Καβάλας, του Μακεδονικού, της Λαμίας και του Οδυσσέα Αναγέννησης). Πέρυσι είχε βρεθεί στην αλβανική Λουφτετάρι ενώ υπενθυμίζεται ότι είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τον Άρη Αβάτου προ διετίας στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, να παίζει αντίπαλος του Ολυμπιακου και της Παναχαϊκής στο γήπεδο του ΑΠΞ, μετά την επική πρόκρισή του επί του Πλατανιά.

Δίπλα από τον Μαραντά στον πάγκο του ΑΟΞ καθόταν ο Άρθουρ Ντίλες, Ελληνοαυστραλός προπονητής που αποτέλεσε επιλογή του Πόποβιτς να αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του και έκλεισε πακέτο μαζί του. Ελκει την καταγωγή του από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Πελοπόννησο και έψαχνε τον τρόπο να έρθει στην Ελλάδα. Σε ηλικία 38 ετών σήμερα, θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές ακαδημιών στην Αυστραλία και θεωρείται «γκουρού» στην ανάδειξη ταλέντων, έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν και με την ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς είχε αναλάβει τις εν Αυστραλία ακαδημίες της. Από την πλευρά του ο ίδιος θεωρεί μέντορά του τον Πόποβιτς και έτσι η πρότασή του να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα τον βρήκε ήδη στο… αεροπλάνο για την πατρίδα των γονέων του, καθώς ήρθε πριν καν αφιχθεί ο Πόποβιτς.

Ο έτερος βοηθός του Πόποβιτς στην ομάδα της Ξάνθης είναι ο γνωστός στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας από το πέρασμά του από την Καβάλα Ζέλικο Κάλατς. Η «αράχνη», όπως ήταν το προσωνύμιό του όταν αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας, είχε έρθει προ 11 ετών στην Καβάλα από τον Μάκη Ψωμιάδη. Πιο πριν είχε αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Λέστερ και η Μίλαν. Υπήρξε διεθνής με την Εθνική Αυστραλίας και τα τελευταία οκτώ χρόνια ασχολείται με την προπονητική, κυρίως των τερματοφυλάκων. Αυτός θα είναι και ο βασικός ρόλος του κροατικής καταγωγής «Ψηλού» του νέου τεχνικού επιτελείου του ΑΟΞ, από το οποίο πάντως παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα ΔΕΝ απουσιάζει ούτε ο μέχρι φέτος και επί πολλά χρόνια προπονητής τερματοφυλάκων Αλέκος Μαλαδένης (τον οποίο βλέπετε δεύτερο από δεξια στη φωτογραφία).