«Ενενήντα Δεύτερα» σε animation για τη Βίκυ Μοσχολιού από Θρακιώτη σκηνοθέτη με αναφορά και στον γάμο με Δομάζο (+video)

Ο Μελωδία 99.2 και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν μια νέα συνεργασία με τίτλο “Ενενήντα Δεύτερα”.

Μια σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων με θέμα τη ζωή πολυαγαπημένων Ελλήνων καλλιτεχνών που έχουν αφήσει εποχή στην ιστορία του Ελληνικού Τραγουδιού, πλαισιωμένων από ένα εμβληματικό τραγούδι τους και σκηνοθετημένων από ανερχόμενους και καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες.

Πρόκειται για έναν ξεχωριστό φόρος τιμής του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία 99.2 και του Animasyros σε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες, και μια απόδειξη για το πώς το ελληνικό τραγούδι ως διαχρονικός βασικός πυλώνας του πολιτισμού μας μπορεί να επικοινωνεί με σύγχρονες μορφές τέχνης.

Η πρώτη ταινία της σειράς με τίτλο “Βίκυ – Ενενήντα Δεύτερα για τη Μοσχολιού” ακουμπά με τρυφερότητα και δύναμη τη ζωή της υπέροχης Βίκυς Μοσχολιού μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του νέου δημιουργού Δημήτρη Κούσανδα, υπό τους ήχους του τραγουδιού “Άνθρωποι Μονάχοι” σε μουσική του Γιάννη Σπανού και στίχους του Γιάννη Καλαμίτση (Η Βίκυ Μοσχολιού Τραγουδά Σπανό, Lyra 1977).

Ο Δημήτρης Κούσανδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Σπούδασε ανιμέσιον και εικονογράφηση στο Πανεπιστήμιο για τις Δημιουργικές Τέχνες (University for the Creative Arts) στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ζει και εργάζεται. Ενώ έχει δημιουργήσει πολλές ταινίες ανιμέισον στο πλαίσιο των σπουδών του, η ταινία για τη Βίκυ Μοσχολιού είναι η πρώτη του κατ’ ανάθεση ταινία.

Το βίντεο μόλις δημοσιοποιήθηκε και όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό, μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Θρακιώτη δημιουργού, υπάρχει αναφορά και στον γάμο της κορυφαίας καλλιτέχνιδος με τον μεγάλο στρατηγό του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο.

Δείτε το βίντεο, άλλωστε κρατάει μόνο 90 δεύτερα…