Φλέγεται ο Έβρος! Τρεις φωτιές ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες – Καίγεται ο δρυμός της Νίψας

Δυο πυρκαγιές ξέσπασαν πριν από λίγο στο νομό Έβρου και συγκεκριμένα σε σημείο που βρίσκεται δίπλα στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου στον κόμβο του χωριού Φυλακτό Σουφλίου και στην περιοχή Πεσάνη του χωριού Λευκίμμη.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική από διερχόμενους οδηγούς για την πρώτη και έφτασαν επιτόπου δυνάμεις από το Σουφλί και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών, αρχίζοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, αλλά θεωρείται ελεγχόμενη.

Παράλληλα, άλλη μια φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Πεσάνη του χωριού Λευκίμμη και πυροσβεστικές δυνάμεις κατευθύνονται και προς τα εκεί. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο νομό είναι δύσκολες, με τον κίνδυνο επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς να βρίσκεται στο… κόκκινο και συγκεκριμένα με δείκτη 4.

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες έχουμε συνεχόμενες πυρκαγιές στο νομό μας, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα αίτια και ποιοι ενδεχομένως να κρύβονται πίσω από αυτές.

Ήταν 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αισύμης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη.

Η φωτιά ξεκίνησε βορειοανατολικά του οικισμού της Αισύμης, από περιοχή στην οποία υπάρχει μελισσοκομείο. Η μεγάλη ένταση των ανέμων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η φωτιά καίει και σε δυσπρόσιτα σημεία όπως ρεματιές, κατέστησε απαραίτητη, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσής της, τη συνδρομή και από αέρος, συγκεκριμένα με τις επίγειες δυνάμεις, επιχείρησαν δύο αεροσκάφη Καναντέρ, δύο Πετζετέλ και τρία ελικόπτερα (από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Αγχίαλο), 

Η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη για πάνω από 24 ώρες με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μάλιστα την πρώτη νύχτα παρέμειναν στο σημείο  84 πυροσβέστες με 19 οχήματα. Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε πως δεν απειλήθηκε ο οικισμός της Αισύμης.

Σε ότι αφορά την έκταση της πυρκαγιάς, ο κ. Πιστόλας σημειώνει ότι βάση των πρώτων εκτιμήσεων ανέρχεται πλέον των 2.000 στρεμμάτων, μεταξύ των οποίων γεωργικές εκτάσεις αλλά και δασωμένες με ακακίες.

Στο μεταξύ, λίγο πριν νυχτώσει νέα φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του δρυμού στην Νίψα όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω live βίντεο…

Πηγές: https://www.evros-news.gr/
και https://www.e-evros.gr/
και https://pameevro.gr