ΕΠΣ Ξάνθης: Αναβάλλεται η αγωνιστική δράση του προσεχούς Σαββατοκύριακου λόγω Covid

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ενημερώνει πως το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου δεν θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξάγονταν οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης ενώ θα είχαμε την πρεμιέρα στην Β’ Καρηγορία.

Επισήμως η ΕΠΣ δεν αναφέρει τον λόγο της αναβολής και απλά αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η Επιτροπή Πρωταθλήματος ενημερώνει πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των σωματείων στα γραφεία της Ένωσης».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την διαπίστωση ότι δεν τηρούνται σε πολλές περιπτώσεις τα περισσότερα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού.

Δεδομένου ότι το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ σύμφωνα με τις αρχές παραμένει υψηλό και διατηρούνται τα έκτακτα μέτρα, παρά το γεγονός ότι έχουν ελαττωθεί ως εκμηδενιστεί τις τελευταιες μέρες τα κρούσματα, στην ΕΠΣ Ξάνθης το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να υπάρξει μια ένα έξαρση με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Αποφασίστηκε λοιπόν ως προειδοποιητικό μέτρο προς άπαντες να αναβληθούν οι αγώνες του ποσεχούς Σαββατοκύριακου, ενώ στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων θα υπάρξει ενημέρωση για την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων από όλους αλλά και για τους τρόπους που θα επιδιωχθεί να τηρηθούν τα μέτρα και να αποφεύγονται συνωστισμοί.