Χρέη δύο εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Ξάνθη από την εποχή Πανόπουλου «μπλοκάρουν» τη μεταβίβαση στην ΕΕΑ σύμφωνα με το Sportime

Την ώρα που όλοι περιμένουν την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού την ερχόμενη Τρίτη, στην οποία θα εξεταστεί ο φακελος του Μπιλ Πάπας για την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Ξάνθη, ένα νέο δημοσίευμα έρχεται να προκαλέσει ερωτηματικά.

Το Sportime υποστηρίζει ότι από την εποχή Πανόπουλου υπάρχει ένα χρέος στην ΠΑΕ Ξάνθη ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμα εξοφληθεί. «To αφεντικό από την Αυστραλία είναι ακόμη στην αναμονή! Τα 2 εκατ. ευρώ χρέη που «τρέχουν» για την Ξάνθη από το… χθες (εποχή Πανόπουλου) δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί για να ανάψει το «πράσινο» φως η ΕΕΑ», αναφέρει επί λέξει το Sportime.

Το ποσό συμπίπτει με το ποσό της περίφημης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που είχε προαναγγελθεί για την έκτακτη γενική συνέλευση της 27ης Αυγούστου, εκείνης δηλαδή που θα πραγματοποιούνταν τρεις μέρες μετά από την ΓΣ που είχε ως μοναδικό αντικείμενο την ενδεχόμενη διάλυση της ΠΑΕ. Τι συνέβη με αυτές τις Γενικές Συνελεύσεις είναι άγνωστο, αφού οι Πανόπουλος και Συγγελίδης είναι οι μόνοι ουσιαστικά μέτοχοι, μέσω της Insports, που θα ελάμβαναν μέρος και θα έπαιρναν τις αποφάσεις.

Αν και είχε γραφτεί ότι τα δύο εκατομμύρια θα ήταν το πρώτο ποσό που θα έβαζε στο μετοχικό κεφάλαιο η νέα τάξη πραγμάτων, η πραγματικότητα δείχνει να είναι διαφορετική. Σύμφωνα με πηγές από την ΠΑΕ Ξάνθη, στο ποσό των δύο εκατ. ευρώ προσδιορίζονταν τα συνολικά χρέη της εταιρείας και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα πραγματοποιούνταν ακριβώς για να βάλουν αυτά τα χρήματα οι Πανόπουλος και Συγγελίδης προκειμένου να παραδώσουν καθαρή την ΠΑΕ στη νέα ιδιοκτησία. Όχι για να τα βάλουν στην τσέπη τους, όπως γράφτηκε ως σενάριο.

Γεγονός είναι πάντως ότι ως τις 5 Σεπτεμβρίου, δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση στις αρμόδιες αρχές για το αν εγκρίθηκε αυτή η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχε η παραμικρή ενημέρωση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Τυπικά για τις αρμόδιες αρχές η ΠΑΕ Ξάνθη εξακολουθεί μάλιστα να έχει την έδρα της στα Κιμμέρια Ξάνθης, δηλαδή στο Σαλέ που θεωρείται για την ΕΕΑ ιδιοκτησία Σαββίδη μέσω Καλπαζίδη, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει στην διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή της καταστατικής έδρας της ΠΑΕ Ξάνθη από τον Δήμο Ξάνθης στον Δήμο Αβδήρων όφειλε να έχει αποφασιστεί και δηλωθεί από τον περασμένο Μάιο, αλλά όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS, αυτό δεν έγινε ποτέ και το θέμα είχε περιληφθεί εκ νέου στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης ΓΣ που θα αποφάσιζε και την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά δύο εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο ούτε οι αποφάσεις αυτής της ΓΣ, εφόσον πραγματοποιήθηκε, έχουν κοινοποιηθεί στις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμά του το Sportime, «ο άλλοτε ατζέντης του Φάνη Γκέκα και μέχρι πρότινος κάτοικος Σμύρνης (Τουρκίας) Ανέστης Τσετινές, που έχει αναλάβει το casting, διαλαλεί στην πιάτσα πως η ομάδα θα ΄ναι περαστική από τα αλώνια της Super League 2! Το μπάτζετ θα ξεπεράσει το 1 μύριο και το «καγκουρό» μπορεί να δώσει μέχρι και 2 συμβόλαια 6ψήφια! Όποιος προλάβει…».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ SPORTIME ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ