Σταθερός στη θέση του «φέτος μένουμε, του χρόνου ανεβαίνουμε» ο Νίκος Ουσταμπασίδης

Το γεγονός ότι η Ένωση Αλεξανδρούπολης έθεσε ως στόχο για την φετινή σεζόν την άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Football League είναι αλήθεια ότι πολλούς τους ξάφνιασε.

Ωστόσο αυτή είναι μια ξεκάθαρη θέση του προπονητή της ομάδας της Αλεξανδρούπολης Νίκου Ουσταμπασιδη, όπως είχε εκφραστεί τέτοιες μέρες πριν από έξι χρόνια σε συνέντευξή του στο ThrakiSportS.

Τότε ο Ουσταμπασίδης είχε μιλήσει μετα από ένα φιλικό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, τον οποιο μόλις είχε αναλάβει, με τον Πανθρακικό. Ωστόσο είναι φανερό ότι οι απόψεις του για το ποιο μπορεί να είναι το μέλλον μιας ομάδας στην Γ’ Εθνική δεν άλλαξαν με το πέρασμα των ετών.

Θυμηθήκαμε την συνέντευξη χάρη στην καθημερινή στήλη «Σαν Σήμερα», όπου καθημερινά αναφέρονται παλιά θέματα που έχουν δημοσιευθεί τα προηγούμενα χρόνια την συγκεκριμένη ημερομηνία στο ThrakiSportS.

Είχε πει, λοιπόν, τότε, 14 Αυγούστου του 2014 ο Νίκος Ουσταμπασίδης: «φέτος μένουμε, του χρόνου ανεβαίνουμε». Μια θέση από την οποία προφανώς δεν έχει υποχωρήσει ούτε εκατοστό έξι χρόνια μετά ο κορυφαίος Εβρίτης κόουτς.

Με την διαφορά ότι τότε ήταν στον Εθνικό και φέτος στην Ενωση Αλεξανδρουπολης, ενώ για την Ενωση Αλεξανδρούπολης το «φετος» ήταν η περασμένη χρονιά και το «του χρόνου» η σεζόν που έρχεται.

Αναλυτικά, το επίμαχο απόσπασμα από την προ εξαετίας συνέντευξη Ουσταμπασίδη στο ThrakiSportS:

Ν.Ο: Εμείς θα διεκδικήσουμε παραμονή για φέτος και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά ο στόχος δεν είναι μόνο αυτός. Ο στόχος είναι να φύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από αυτήν την κατηγορία. Δεν πρέπει να μείνουμε πολύ καιρό, γιατί τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και κανείς δεν αντέχει πολύ καιρό σε τέτοιες κατηγορίες. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις ώστε η ομάδα να μείνει φέτος όσο πιο εύκολα γίνεται στην Γ’ Κατηγορία φέτος και να μπορέσουμε στην συνέχεια να διεκδικήσουμε αλλαγή κατηγορίας.

Θ.S:  Αλλαγή κατηγορίας; Η άνοδος δηλαδή!..

Ν.Ο: Ναι, όταν λέω αλλαγή κατηγορίας, σαφώς και εννοώ την άνοδο στην FootballLeague. Δεν μπορείς να κάτσεις δύο και τρία χρόνια στην Γ’ Εθνική και να έχεις στόχο απλά να μένεις εκεί. Είναι προτιμότερο να γυρίσεις πίσω αν δεν μπορέσεις να στοχεύσεις να πάς πιο πάνω. Επομένως ο στόχος στον οποίο συμφωνήσαμε με την διοίκηση είναι να μείνουμε φέτος και να μπουν παράλληλα οι βάσεις για να διεκδικήσουμε άνοδο αμέσως μετά.