Ουσταμπασίδης για τον Εθνικό: «Φέτος μένουμε, του χρόνου ανεβαίνουμε»

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Στο ThrakiSportS μίλησε ο νέος προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Νίκος Ουσταμπασίδης μετά το πρώτο φιλικό της ομάδας του με τον Πανθρακικό και πριν από εκείνο που ακολουθεί την προσεχή Κυριακή στο «Φώτης Κοσμάς» με την Skoda Ξάνθη.

Ο κ. Ουσταμπασίδης χαρακτήρισε πρότυπο για τον Εθνικό το παράδειγμα του Πανθρακικού και της Skodaκαι έθεσε ξεκάθαρα ως στόχο του Εθνικού την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία φέτος και την όσο πιο σύντομη άνοδο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Θ.S:  Πώς είδατε την ομάδα σας σε αυτό το πρώτο φιλικό προετοιμασίας;

Νίκος Ουσταμπασίδης: Ήταν το πρώτο φιλικό για εμάς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σε άλλο επίπεδο και άλλο βαθμό ετοιμότητας. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου, όπως και γενικά από την απόδοσή τους στις προπονήσεις. Αυτό που θέλαμε, το πήραμε από αυτόν τον αγώνα και κοιτάμε πλέον την συνέχεια.

Θ.S: Η οποία βρίσκει τον Εθνικό μετά από 24 χρόνια στην Γ’ Εθνική. Πως περιμένετε το πρωτάθλημα;

Ν.Ο: Θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Άλλωστε οι όμιλοι έγιναν λιγότεροι, ενώ συμμετέχουν πολλές ιστορικές ομάδες που είναι φυσιολογικό να διεκδικήσουν την άνοδο και άλλες που έχουν μείνει καιρό σε αυτήν την κατηγορία και με την εμπειρία τους μπορούν να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο και σίγουρα πιο εύκολα την παραμονή τους.

Θ.S: Ήδη στον όμιλο που θα μετέχει ο Εθνικός έχουμε και τον Πανσερραϊκό, ενώ υπάρχουν φήμες για τον Άρη και τελευταίες πληροφορίες πως και η Δόξα Δράμας ίσως επιδιώξει την συμμετοχή στην Γ’ Εθνική. Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον Εθνικό;

Ν.Ο: Καταρχήν, αν συμβούν όλα αυτά, θα δώσουν άλλη αίγλη στον όμιλο. Οι συγκεκριμένες ομάδες μαστίζονται από οικονομικά προβλήματα, αλλά έχουν μεγάλο όνομα και βαριά φανέλα, οπότε ενδεχόμενη παρουσία τους έχει φυσικά το θετικό της αύξησης της αίγλης του πρωταθλήματος, αλλά αυξάνει και τον βαθμό δυσκολίας για μια ομάδα σαν και τη δική μας, που είναι νεοφώτιστη. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα κοιτάξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην κατηγορία.

Θ.S: Συνεπώς ο στόχος του Εθνικού είναι η παραμονή…

Ν.Ο: Εμείς θα διεκδικήσουμε παραμονή για φέτος και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά ο στόχος δεν είναι μόνο αυτός. Ο στόχος είναι να φύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από αυτήν την κατηγορία. Δεν πρέπει να μείνουμε πολύ καιρό, γιατί τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και κανείς δεν αντέχει πολύ καιρό σε τέτοιες κατηγορίες. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις ώστε η ομάδα να μείνει φέτος όσο πιο εύκολα γίνεται στην Γ’ Κατηγορία φέτος και να μπορέσουμε στην συνέχεια να διεκδικήσουμε αλλαγή κατηγορίας.

Θ.S:  Αλλαγή κατηγορίας; Η άνοδος δηλαδή!..

Ν.Ο: Ναι, όταν λέω αλλαγή κατηγορίας, σαφώς και εννοώ την άνοδο στην FootballLeague. Δεν μπορείς να κάτσεις δύο και τρία χρόνια στην Γ’ Εθνική και να έχεις στόχο απλά να μένεις εκεί. Είναι προτιμότερο να γυρίσεις πίσω αν δεν μπορέσεις να στοχεύσεις να πάς πιο πάνω. Επομένως ο στόχος στον οποίο συμφωνήσαμε με την διοίκηση είναι να μείνουμε φέτος και να μπουν παράλληλα οι βάσεις για να διεκδικήσουμε άνοδο αμέσως μετά.

Θ.S:  Αλήθεια, πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης;

Ν.Ο: Ήμουν πολλά χρόνια στην Σούπερ Λιγκ, κυρίως ως βοηθός προπονητή (σ.σ. του Μαρίνου Ουζουνίδη). Την συγκεκριμένη στιγμή δεν ήμασταν σε κάποια ομάδα. Έγινε η πρόταση από την διοίκηση και δέχτηκα να έρθω, γιατί νομίζω ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να επιστρέψει η ομάδα και η πόλη στις πιο μεγάλες κατηγορίες. Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη με 70.000 κατοίκους και ο Έβρος είναι ένας τεράστιος νομός. Στο παρελθόν η περιοχή έχει βγάλει μεγάλους παίκτες και εξακολουθούν να υπάρχουν ταλέντα, αλλά πολλά χάνονται γιατί δεν υπάρχουν τα τοπικά πρότυπα και οι συνθήκες αναρρίχησης. Είναι κρίμα να μην έχουμε μια ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να συμβεί αυτό με τον Εθνικό.

Θ.S: Άρα, το μήνυμα είναι «στηρίξτε τον Εθνικό, πάμε για μεγάλα πράγματα»;

Ν.Ο: Όχι μόνο τον Εθνικό, ως Εθνικό! Ο κόσμος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα του τόπου του. Ο Έβρος για παράδειγμα έχει δύο ομάδες στην Γ’ Εθνική. Οι Εβρίτες άρα πρέπει να αγκαλιάσουν και την δική μας προσπάθεια και του Σουφλίου. Ειδικά τους Αλεξανδρουπολίτες τους περιμένουμε κοντά μας. Και σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να μας γίνει μάθημα είναι τα παραδείγματα των γειτονικών νομών και ομάδων, του Πανθρακικού και της Ξάνθης, γύρω από τις οποίες συσπειρώθηκαν όλοι και βλέπετε πλέον που έχουν φτάσει. Έχουμε όλες τις δυνατότητες να φτάσουμε και εμείς εκεί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here