Πέντε χρόνια χωρίς τον κορυφαίο Εβρίτη αθλητικό συντάκτη Γιάννη Ξενάκη

Ηταν παραμονή της Παναγιάς όταν ξυπνάγαμε και συγκλονιζόμασταν όλοι από το αναπάντεχο μαντάτο. Μόλις σε ηλικία 52 ετών, εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα, ο Γιάννης Ξενάκης εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κοσμο.

Ήταν ένας από τους πιο μαχητικούς αθλητικούς ρεπόρτερ, που ποτέ δεν δίσταζε να διαφημίσει την καταγωγή του από τη Σαμοθράκη. Ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ της ΑΕΚ, η οποία έσπευσε να τον τιμήσει δίνοντας το όνομά του στην αίθουσα εργασίας δημοσιογράφων στα γραφεία της.

Πάνω από όλα ήταν όμως ο Γιάννης Ξενάκης μια κορυφαία πένα, ένας δημοσιογράφος που έκανε έρευνες αλλά και δεν δίσταζε να εκφράζει δημόσια την άποψή του για όλα τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, αθλητικά και μη. Επίσης, βαθύς γνώστης του διεθνούς και ιδίως του γερμανικού ποδοσφαίρου, του οποίου ήταν λάτρης.

Ηταν επί δεκαετίες μέλος του πανίσχυρου αθλητικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας από την δεκαετία του ’80 και μέχρι την τελευταία μέρα έκδοσης της, και στην σύντομη επανακυκλοφορία της μάλιστα διετέλεσε και διευθυντής του αθλητικού της τμήματος. Είχε περάσει επίσης από τον Ελεύθερο Τύπο.

Ξεκίνησε από τον Φίλαθλο ενώ μέχρι την τελευταία μέρα έγραφε στη Live Sport. Για πολλά χρόνια ήταν και από τους βασικούς συντελεστές του Contra ενώ με τον δικό του τρόπο είχε βοηθήσει από το χτίσιμό της και την προσπάθεια του ThrakiSportS, δίνοντας συμβουλές, κάνοντας σχόλια αλλά και δημοσιεύσεις.

Μας λείπει πολύ. Λείπει από την Θράκη, λείπει από την αθλητική δημοσιογραφία, λείπει γενικά από την δημοσιογραφία. Από την κοινωνία. Ηταν παραμονή της Παναγιάς, πέντε χρόνια πριν…