Σοκ και βαρύ πένθος στην θρακιώτικη αθλητική δημοσιογραφία… “Έφυγε” ξαφνικά το πρωί ο Γιάννης Ξενάκης…

Ενα πραγματικό σοκ, ένα απαίσιο νέο έρχεται να βρει την οικογένεια της ελληνικής αλλά και ειδικά της θρακιώτικης αθλητικής δημοσιογραφίας. Ο Γιάννης Ξενάκης, ένας από τους πιο μαχητικούς αθλητικούς ρεπόρτερ, που ποτέ δεν δίσταζε να διαφημίσει την καταγωγή του από τη Σαμοθράκη, εδώ και λίγες ώρες δεν είναι πια μαζί μας.

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό – όπως δυστυχώς επιβεβαιώνει τα τελευταία λεπτά  σειρά δημοσιευμάτων αθηναϊκών ιστοσελίδων. Ο Γιάννης νωρίς το πρωί ένιωσε μια αδιαθεσία στην οικία του στο Μαρκόπουλο Αττικής και μετέβη μόνος του στο Κέντρο Υγείας με το αυτοκίνητο. Δυστυχώς μόλις τον ανέλαβε ο γιατρός ο Γιάννης έφυγε από την ζωή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου!

Ο Γιάννης Ξενάκης ήταν 52 ετών και ίσως ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ ΑΕΚ. Πάνω από όλα ήταν όμως κορυφαία πένα, δημοσιογράφος που έκανε έρευνες αλλά και δεν δίσταζε να εκφράζει δημόσια την άποψή του για όλα τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, αθλητικά και μη. Επίσης, βαθύς γνώστης του διεθνούς και ιδίως του γερμανικού ποδοσφαίρου, του οποίου ήταν λάτρης.

Ηταν επί δεκαετίες μέλος του πανίσχυρου αθλητικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας από την δεκαετία του ’80 και μέχρι την τελευταία μέρα έκδοσης της, και στην σύντομη επανακυκλοφορία της μάλιστα διετέλεσε και διευθυντής του αθλητικού της τμήματος. Είχε περάσει επίσης από τον Ελεύθερο Τύπο.

Ξεκίνησε από τον Φίλαθλο ενώ μέχρι σήμερα έγραφε στη Live Sport. Για πολλά χρόνια ήταν και από τους βασικούς συντελεστές του Contra. Το τελευταίο διάστημα αρθρογραφούσε και στην ιστοσελίδα idreamteam.gr ενώ με τον δικό του τρόπο είχε βοηθήσει και την προσπάθεια του ThrakiSportS, με σχόλια, συμβουλές αλλά και δημοσιεύσεις.

Το πρωινό της παραμονής της Παναγιάς ξημέρωσε πολύ άσχημα και όλοι στην ομάδα του ThrakiSportS είμαστε συγκλονισμένοι.  Καλο παράδεισο φίλε Γιάννη… Μακάρι να είναι ψέμα…