Πρόεδρος της Σίντνεϊ Ολίμπικ και χορηγός της Λίβερπουλ ο φερόμενος ως νέος ιδιοκτήτης του ΑΟΞ

Ποδοσφαιρόφιλος, πρόεδρος της Σίντεϊ Ολίμπικ και χορηγός μέσω των εταιρειών του μέχρι και της Λίβερπουλ αλλά και ομάδων της Μπουντεσλίγκα φέρεται να είναι ο φημολογούμενος εδώ και λίγες ώρες νέος ιδιοκτήτης του ΑΟΞ.

Η διαρροή του ονόματος, όπως έγραψε το ThrakiSportS, έγινε από την ιστοσελίδα «to10» συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά η πρώτη αντίδραση απο τον παλαίμαχο άσσο της Ξάνθης Μάκη Τζάτζο στην σχετική ανάρτηση-αναδημοσίευση του ThrakiSportS έδειξε βεβαιότητα από την πλευρά του ότι αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης. «Μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο βλέπεις ποιος είναι ο καινούργιος ιδιοκτήτης και τους τζίρους που κάνουν οι εταιρείες του», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Τζάτζος εκτός από παλιά δόξα του ΑΟΞ ήταν και στενός συνεργάτης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος είχε συνάντηση την Δευτέρα στα γραφεία της Βιαμάρ με τον Χρήστο Πανόπουλο. Πάντως σε συνέχεια του διαδικτυακού διαλόγου ο Τζάτζος δεν επιβεβαίωσε από την δική του πλευρά ότι ξέρει πράγματι ότι αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης, αν και φάνηκε το αντίθετο από την αρχική του διαδικτυακή τοποθέτηση.

Σε κάθε περίπτωση, από την στιγμή που ακούγεται το όνομα του Μπιλ Πάππας, το ThrakiSportS έκανε μια πρώτη αναζήτηση στο διαδίκτυο, όπως συνέστησε άλλωστε και ο Τζάτζος (αν και την είχαμε ξεκινήσει από πιο πριν). Και τι ανακαλύψαμε για τον φερόμενο νέο ιδιοκτήτη της Ξάνθης; Ότι πρόκεται για Ελληνοαυστραλό Επιχειρηματία, πατέρα τριών παιδιών, που είναι διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρεία τεχνολογίας ονόματι Forum Group και στην IUGIS που δραστηριοποιειται στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες, σύμφωνα με το προσωπικό του προφίλ, επεκτείνονται σε Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία και Βραζιλία. Οι πελάτες του είναι 4.500 κορυφαίες εταιρείες σε όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους ο Πύργος του Λονδίνου αλλά και η Αυστραλέζικη Ενωση Ράγκμπυ. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, της μείωση των εκπομπών ρύπων στην Αυστραλία και διεθνώς και το ζήτημα του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Σε σχέση με την καταγωγή του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπιλ Πάπας δεν έχει σχέση με την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Τυγχάνει όμως βορειοελλαδίτης με καταγωγή από σχετικά κοντινό νομό, που συνορεύει με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρά το γεγονός ότι πολλοί μπερδεύονται και θεωρούν ότι ανήκει σε αυτήν (κυρίως και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι τοπικές του ομάδες συμμετέχουν στην πλειοψηφία τους στα περιφερειακά πρωταθλήματα της ΑΜ-Θ στα πιο πολλά αθλήματα).

Ο ίδιος ο Μπιλ Πάππας δηλώνει επίσης φανατικός του ποδοσφαίρου και των μηχανοκίνητων σπορ. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2016 ανέλαβε την προεδρία της Σίντει Ολίμπικ, μιας από τις πιο γνωστές ποδοσφαιρικές ομάδες της Αυστραλίας (όπου είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σπορ). Η συγκεκριμένη ομάδα ιδρύθηκε το 1957 στο Σίδνεϊ από ελληνικής καταγωγής άτομα, με την ονομασία Παν-Χελλένικ Σόκερ Κλαμπ (Pan-Hellenic Soccer Club) και χρώματα μπλε και άσπρο. Το 1977 μπήκε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αυστραλίας αλλάζοντας όνομα σε Ολίμπικ Φούτμπολ Κλαμπ (Olympic Football Club). Το 1995 άλλαξε την ονομασία σε ΟΤΣ Σίντνεϊ Ολίμπικ Φούτμπολ Κλαμπ (UTS Sydney Olympic Football Club).

Επίσης, ο Μπιλ Πάππας μέσω της Iugis τον περασμένο Φεβρουάριο ανέπτυξε «οικολογική» συνεργασία με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, οι κόκκινοι ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία στην προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα τροφίμων στο Άνφιλντ και γενικά στην πόλη, με παράλληλη ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης φιλάθλων και κατοίκων. Ετσι οι κόκκινοι αποφάσισαν να γίνουν… πράσινοι και με σύνθημα Reds Go Green υιοθέτησαν τις καινοτόμες λύσεις της Iugis για την ανακύκλωση τροφίμων, ώστε να γίνουν πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Στο Άνφιλντ υπάρχουν ειδικά δοχεία απόθεσης των τροφίμων που διαλύονται με χρηση μεκροοργανισμών και οξυγόνου ώστε να παραχθεί από αυτά νερό.

Ο Μπίλι Χόγκαν, γενικός διευθυντής της Λίβερπουλ, είχε υπογράψει την σχετική συμφωνία με τον Μπιλ Πάππας, στην προσπάθεια η Λίβερπουλ να γίνει σύλλογος πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Για την συμφωνία εκείνη ο Μπιλ Πάππας ως CEO της Iugis είχε πει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα συνεργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο με την Λίβερπουλ. Στόχος μας είναι να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πως γίνεται η διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων και συνεργαζόμενοι με έναν τόσο κορυφαίο εταίρο στην Ευρώπη και την Αυστραλία, μας επιτρέπει να υπογραμμίσουμε την καινοτόμο τεχνολογία μας που σήμερα είναι διαθέσιμη για να μειώσουμε δραματικά τα αποτυπώματα των βιομηχανικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Στην κεντρική φωτογραφία αριστερά είναι ο φερόμενος ως νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης Μπιλ Πάππας και δεξιά ο διευθύνων συμβουλος της Λίβπερπουλ Μπίλι Χόγκαν.