Λουκέτο και καμπάνα 10.000 ευρώ σε μαγαζί διάσημου θρακιώτη αθλητή γιατί είχε κόσμο μετά τα μεσάνυχτα

Το βράδυ της Τρίτης ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου μέτρου για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού που προβλέπει κλείσιμο τα μεσάνυχτα σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μιας σειράς από περιοχές της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και όλη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, συνολικά σε όλη τη χώρα επιβλήθηκαν για λειτουργία μετά τα μεσάνυχτα διοικητικά πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ και τριήμερο λουκέτο, σε δώδεκα καταστήματα ως ακολούθως:
– 5 στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.
– 2 στη Θεσσαλονίκη.
– 2 στην Κρήτη.
– 2 στα Ιόνια νησιά.
– 1 στο Νότιο Αιγαίο.

Πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι το ένα από τα πρόστιμα και τα προσωρινά λουκέτα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ αφορά μαγαζί διάσημου θρακιώτη αθλητή με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες στο ενεργητικό του. Φέρεται να έγινε καταγγελία στην Αστυνομία η οποία προσήλθε, εντόπισε άτομα στην ευθυνη του καταστήματος και βεβαίωσε το πρόστιμο, με αποτέλεσμα σήμερα το συγκεκριμένο κατάστημα να μην λειτουργεί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί οτι υπάρχουν την ίδια ώρα καταγγελίες για υπερβολικό ζήλο της Αστυνομίας, η οποία σε μία τουλάχιστον περίπτωση στην Θράκη φέρεται να εξάνυλησε όλη της την αυστηρότητα σπεύδοντας σε κατάστημα της Κομοτηνής δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, για να διαπιστώσει την παράβαση και να βεβαιώσει το πρόστιμο των 10.000 ευρώ.

Την δημόσια διαμαρτυρία έκανε μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο ιδιοκτήτης του τσιπουράδικου της Κομοτηνής “Το θ.com” Τάσος Χατζόπουλος. Η ανάρτηση αγανάκτησης του κ. Χατζόπουλου ειναι η ακόλουθη:

“Έλεγχος της Αστυνομίας χθες στις 12:10 το βράδυ (κατόπιν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ).
Διαπίστωση της Αστυνομίας: το κατάστημα κλειστό (αλλά βρίσκονται πελάτες στον εξωτερικό χώρο, περίπου 22, μετρώντας και εμάς και τους εργαζόμενους που είχαν σχολάσει και απλά ξεκουράζονταν).
Μάλιστα… Και τώρα;
10.000 € πρόστιμο και τρεις μέρες κλειστά…
Ευχαριστούμε. Καληνύχτα σας. 
Τι να πω… 
Ξανά κοντά σας το Σάββατο 15 Αυγούστου την ημέρα της Παναγίας.
Χρόνια πολλά σε όλους και…καλή λευτεριά!”.