Ξεκίνησε απολύμανση στην «Σβούρα» μετά το κρούσμα στον ιδιοκτήτη – παίκτη της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γνωστό καφέ της Κομοτηνής «Σβούρα» ενώ έχει ανασταλεί προληπτικά, μέχρι τις 16 Αυγούστου, η λειτουργία της επιχείρησης που βρίσκεται στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, καθώς διεγνώσθη θετικό στον κορονοϊό άτομο από το στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ανθρώπων του καταστήματος.

Οπως έχει γράψει και το ThrakiSportS, πληροφορίες αναφέρουν πως το άτομο αυτό είχε επιστρέψει πρόσφατα από διακοπές σε νησί των Κυκλάδων. Οπως μεταφέρει και η ΕΡΤ Κομοτηνής, «το ίδιο το άτομο είναι και παίκτης της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, ο οποίος επιστρέφοντας από τις διακοπές συμμετείχε για δύο μέρες σε προπονήσεις με τους συμπαίκτες του. Την επόμενη μέρα που παρουσίασε τα συμπτώματα, ειδοποίησε άμεσα την ομάδα και όλοι έκαναν το τεστ. Τρεις συμπαίκτες του βρέθηκαν θετικοί στον πρώτο έλεγχο, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μαζί με τους οικείους τους».

Αμέσως ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές και από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, συνεργεία του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από όλους τους παίκτες και τους παράγοντες της ομάδας και εν συνεχεία γίνεται παράλληλα ιχνηλάτηση των επαφών, αναλόγως με τα αποτελέσματα. Οπως ανέφερε το βράδυ της Τρίτης το ThrakiSportS, τα πρώτα 12 δείγματα σε παίκτης του Νέου Σιδηροχωρίου στους οποίους έγινε τεστ ήταν αρνητικά, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα σε 12 ακόμα δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό και μετέδωσε η ΕΡΤ Κομοτηνής, «στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Φαναρίου, επειδή συγγενής ενοίκου εμπλέκεται με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, απαγορεύονται οι επισκέψεις, ενώ διαψεύδεται η πληροφορία πως εκκενώθηκε το κάμπινγκ Φαναρίου».

Παρακάτω φωτογραφίες από την διαδικασία της απολύμανσης στην «Σβούρα»…