Διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό ο Μανώλης Σιώπης και η έγκυος σύζυγός του λίγο μετά τον γάμο τους

Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν ο Μανώλης Σιώπης και η έγκυος σύζυγός του Ειρήνη, λίγο μετά την τέλεση του γάμου τους την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό Κατάστημα του Τυχερού.

Επισήμως τα ονόματα δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα αλλά τα ρεπορτάζ που κατέγραψαν το evros-news και το voreasmagazin είναι υπεραρκετά για να γίνουν αντιληπτές οι ταυτότητες των εμπλεκομένων με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν. Και αυτό γιατί το μεν evros-news κάνει λόγο για θετικά κρούσματα σε γαμπρό και νύφη που τέλεσαν πολιτικό γάμο σε Δήμο του Έβρου πρόσφατα, με τον γαμπρό να εργάζεται στο εξωτερικό και να είναι δημοφιλής στον τομέα του, το δε voreasmagazin αποκαλύπτει ότι ο πολιτικό γάμος έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Τυχερού και τα δύο κρούσματα είναι εισαγόμενα από την Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ άλλα κρούσματα πέραν του αριθμού των δύο στον Έβρο, ενώ δεν τελέστηκε στο Τυχερό και γενικά στον Εβρο τις τελευταίες ημέρες άλλος πολιτικός γάμος και μάλιστα με «διάσημο» και «δημοφιλή» γαμπρό. Επιπλέον, σε άλλες αναδημοσιεύσεις σε αθηναϊκά πλέον ΜΜΕ γινεται ευθέως λόγος για εν ενεργεία ποδοσφαιριστή (πχ Εθνος, Sdna).

Φυσικά η δημοσιοποίηση των ονομάτων οφείλει να ΜΗΝ αποτελεί για κανέναν λόγο στιγματισμό για κάτι που μπορούμε να πάθουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, αλλά επίσης πρέπει και τα ονόματα να γίνονται γνωστά ώστε να λαμβάνουν τα μέτρα τους πιο άμεσα όλοι και ειδικά όσοι έχουν έρθει σε επαφή το τελευταίο διάστημα με τα άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορονοϊό ώστε να προλάβει να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση της νόσου, ιδίως σε ευπαθείς ομάδες. Ευχή όλων βέβαια ο Μανώλης Σιώπης και η έγκυος σύζυγός του να ξεπεράσουν όσο πιο ανώδυνα την περιπέτεια αυτή και να μην τους χαλάσει τις όμορφες στιγμές που βιώνουν με τον γάμο τους και τον επικείμενο ερχομό της μπέμπας τους.

Στο μπλογκ voreasmagazin ο εκδότης του ιστορικού εβρίτικου περιοδικού Σταύρος Παπαθανάκης, ο οποίος διετέλεσε και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγραψε:
«Δύο είναι προς το παρόν τα θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα στο Τυχερό Σουφλίου και με απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου το δημοτικό κατάστημα θα είναι κλειστό και θα απολυμανθούν όλοι οι δημοτικοί χώροι. Τα δύο κρούσματα έχουν να κάνουν με την τέλεση πολιτικού γάμου και γι αυτό έχουν τεθεί σε προληπτικό περιορισμό όσοι υπάλληλοι ήρθαν σε επαφή και για την λαϊκή αγορά στο Τυχερό έχει διαταχθεί να φοράνε μάσκες. Η ανησυχία είναι διάχυτη και έντονη σε όλο το Τυχερό, καθώς πολλοί παιδικοί φίλοι θέλησαν να βρεθούν κοντά στον δημοφιλή γαμπρό για να τον ευχηθούν. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η ιχνηλάτηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ) και σε ποια αποτελέσματα θα οδηγηθούμε μετά από τις σχετικές εξετάσεις. Αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν, τότε θα μιλάμε για ένα καραμπινάτο εισαγόμενο κρούσμα από την Τουρκία, που θέτει ενώπιον των ευθυνών τους όλους τους τοπικούς και εθνικούς παράγοντες για το πήγαινε-έλα των Ελλήνων πολιτών στην Τουρκία από το Τελωνείο των Κήπων. Την ίδια στιγμή που επιβάλλονται τα γνωστά μέτρα για τα καταστήματα εστίασης, αυτό το πήγαινε-έλα μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα. Κάτι πρέπει να κάνουν και τώρα έχουν κάθε επιχείρημα για να το κλείσουν για τους πολίτες ή με την αυστηροποίηση των υγειονομικών περιορισμών, ώστε να καθιστά αδύνατο αυτό το πήγαινε-έλα που μπορεί να γίνει μια υγειονομική κερκόπορτα!».

Στο evros-news που ανήκει στον κορυφαίο δημοσιογράφο, επί χρόνια αρχισυντάκτη σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και πρώην μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΤ Κώστα Πιτιακούδη, γράφτηκαν για το θέμα τα εξής:
«Κρούσματα κορονοϊού και σε δεύτερο γάμο (και μάλιστα πολιτικό) που έγινε στον Έβρο, βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr και ήδη έχει προκληθεί αναστάτωση στην περιοχή του νομού που πραγματοποιήθηκε. Τόσο ο γαμπρός, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ γνωστό πρόσωπο και αναγνωρίσιμο πρόσωπο και πανελλαδικά στον χώρο όπου εργάζεται όσο και η νύφη, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τεστ που έκαναν. Ήρθαν από το εξωτερικό, όπου αυτό τον καιρό είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του γαμπρού και η χώρα στην οποία βρισκόταν έχει σημαντικό πρόβλημα με πολλά κρούσματα κορονοϊού.
Όσοι πάντως συμμετείχαν στον γάμο με οποιαδήποτε ιδιότητα ή ήρθαν σε επαφή στη συνέχεια με το νιόπαντρο ζευγάρι, έχουν πληροφορηθεί την συγκεκριμένη εξέλιξη και κάποιοι αυτοβούλως πήγαν  και έδωσαν δείγμα προκειμένου να υποβληθούν στο απαραίτητο τεστ. Επίσης δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα και για τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο συγκεκριμένος πολιτικός γάμος.
Ακόμα πάντως ουδείς γνωρίζει αν υπήρξε μετάδοση του Covid-19 από τον συγκεκριμένο γάμο και δημιουργηθεί νέο πρόβλημα στο νομό μας, όπως συνέβη με τον προηγούμενο γάμο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (θρησκευτικός εκείνος) και ξεκίνησε μια… αλυσίδα συνεχών κρουσμάτων, κάποια από τα οποία φυσικά δεν αποκλείεται να προϋπήρχαν από άλλες επαφές και συναθροίσεις και ξεπέρασαν τα 60 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα».