Φήμες για Ηλία Αϊβάζογλου ως νέο ιδιοκτήτη του ΑΟΞ με Παπαδόπουλο στον πάγκο και Μυροφορίδη ως αντι-Παπαδημητρίου

O Ηλίας Αϊβάζογλου νέος ιδιοκτήτης του ΑΟΞ

Αρκετά μακρύ αναμένεται να είναι το «σίριαλ» αναφορικά με το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθης.

Ένα ακόμη ρεπορτάζ που έρχεται στο φως από το αθλητικό ραδιόφωνο Metropolis και τον Βασίλη Μάστορα αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος των Τρικάλων, Ηλίας Αϊβάζογλου είναι ένας εκ των υποψηφίων αγοραστών για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑO Ξάνθη.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ακούγεται αυτό το όνομα. Για πρώτη φορά είχε βγει στο φως της δημοσιότητας πριν περίπου 25 μέρες από την ιστοσελίδα to10, με λεπτομέρειες που αναφέρονταν τότε για ραντεβού του Αϊβάζογλου με τον Μάκη Γκαγκάτση το οποίο είχε ως αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης την τύχη της Ξάνθης, σύμφωνα με το τότε δημοσίευμα.

Το νεώτερο ρεπορτάζ πάντως έχει προχωρήσει το ενδιαφέρον σε πέραν του φιλολογικού ενδιαφέροντος, καθώς θεωρείται πως ο Αϊβάζογλου έχει προβάδισμα σε σχέση με άλλους υποψήφιους αγοραστές, ενώ αναφέρει επίσης πως την θέση του τεχνικού διευθυντή θα αναλάβει ο πρώην τεχνικός διευθυντής Άρη και Ηρακλή, Παύλος Μυροφορίδης και προπονητής ο έμπειρος Νίκος Παπαδόπουλος.

Ενδεχομένως το ρεπορτάζ να έχει μία μεγαλύτερη βάση συγκριτικά με άλλα δημοσιεύματα για υποψήφιους αγοραστές, από την άποψη πως ρεπορτάζ που ασχολείται με την ομάδα των Τρικάλων αναφέρουν πως τα προσωπικά του ζητήματα κατά καιρούς (δημοσιεύματα σχετικά με τη δικαστική διαμάχη του με τον αδελφό του Γιώργο για υπεξαίρεση μαμούθ από την εταιρεία top line) τον έχουν οδηγήσει σε χαμήλωμα του μπάτζετ των πρωταθλητών της Football League, ενώ λέγεται επίσης πως στο περιβάλλον του ο Αϊβάζογλου τονίζει πως θέλει να αποχωρήσει.

Κατά καιρούς πάντως έχουν βγει στην δημοσιότητα αρκετά σενάρια για πιθανούς αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΑΟΞ, με πιο πρόσφατο εκείνο του sportime περί ομογενή επιχειρηματία που έχει συμφωνήσει με τον Χρήστο Πανόπουλο. Στο πρόσφατο παρελθόν (προ μηνών) είχε ακουστεί επίσης το ενδιαφέρον για την Ξάνθη των σημερινών ιδιοκτητών της Βέροιας, των αδελφών Μπίκων (κάτι που ωστόσο είχε διαψευστεί από τους ίδιους). Αξίζει να σημειωθεί ότι την διαρροή για τα αδέρφια Μπίκα είχε κάνει πάλι το Metropolis και ο Βασίλης Μάστορας, που σήμερα αναφέρει προβάδισμα του Αϊβάζογλου.

Το γεγονός πάντως πως η 14η Αυγούστου που είναι η επίσημη ημερομηνία αποχώρησης του Χρήστου Πανόπουλου και των υπόλοιπων επί χρόνια προσώπων σε κρίσιμα πόστα του ΑΟΞ πλησιάζει με το μέλλον του ΑΟΞ να είναι άγνωστο, με την Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί να έχει στις 21 Αυγούστου ως θέμα την ενδεχόμενη εκκαθάριση της ΠΑΕ και τρεις μέρες μετά την… Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της.