Γενναία απόφαση της οικογένειας του Βασίλη Γκιζάνη να δωριστούν τα όργανα του χαρίζοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους

Πέντε ημέρες πάλεψε ο Βασίλης Γκιζάνης για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη.

Ωστόσο μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Βασίλης Γκιζάνης που σε όλη του τη ζωή έδινε στους φίλους και γενικά του συνανθρώπους του χαμόγελα και ζωντάνια με την δημιουργικότητα και την ενεργητικότητά του, εν τέλει θα δώσει ζωή σε άλλους πάσχοντες συνανθρώπους ακόμα και με(τά) τον θάνατό του.

Όπως έγινε γνωστό, όταν τα στενά συγγενικά πρόσωπα ενημερώθηκαν για το μη αναστράψιμο της υγείας του Βασίλη Γκιζάνη, δηλαδή η μητέρα, ο αδερφός και η αδερφή του, έδωσαν την συγκατάθεση τους προκειμένου να γίνει δωρεά των οργάνων του και έτσι ο πρώην πρόεδρος του ΑΟ Ορεστιάδας να δώσει ακόμα και με την απώλειά του ζωή σε αλλους ανθρώπους.

Αμέσως μόλις δόθηκε η συγκατάθεση των συγγενών, ξεκίνησαν οι απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπουν τα ιατρικά πρωτόκολλα προκειμένου να γίνει δωρεά των οργάνων του Βασίλη Γκιζάνη. Μια πράξη γενναία, που προϋποθέτει μεγαλείο ψυχής και τεράστια ανθρωπιά σε τέτοια δύσκολη χρονική συγκυρία να βρουν το θάρρος για μια τέτοια απόφαση, την στιγμή που όλοι θρηνούσαν για την εντελώς ξαφνική και αναπάντεχη αυτή εξέλιξη.

Έτσι, αφού δόθηκε από τους συγγενείς η τελική συγκατάθεση αλλά και από τους γιατρούς το τελικό «ok» για την δωρεά, ο Βασίλης Γκιζάνης που με μηχανική υποστήριξη κρατιούνταν τις τελευταίες ώρες στη ζωή, αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα λίγες μέρες πριν τα 46α γενέλιά του και ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης για τα κατάλληλα πρόσωπα που βρίσκονται στις λίστες αναμονής.

Ο Βασίλης Γκιζάνης θα συνεχίσει έτσι να ζει ανάμεσά μας – και όχι μόνο στις καρδιές και τις αναμνήσεις μας αλλά και μέσω των οργάνων του στους συνανθρώπους μας με τους οποίους θα είναι συμβατά αυτά και οι οποίοι έτσι θα λάβουν το δώρο της ζωής και συνεχίσουν χάρη στον Βασίλη Γκιζάνη και την γενναία απόφαση της οικογένειάς του να βρίσκονται ανάμεσά μας…