Τηλεοπτική «βόμβα» Μητρόπουλου: «Το μπαράζ Απόλλων-Ξάνθη μπορεί να γίνει τέλη Αυγούστου»

Την εκτίμηση ότι το μπαράζ Απόλλων Σμύρνης – Ξάνθη για το ποια θα είναι η 14η ομάδα που θα συμπληρώσει την Super League της επόμενης σεζόν μπορεί να γίνει πριν την έναρξη της νέας σεζόν, στα τέλη Αυγούστου, όπως θα γίνει άλλωστε και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αυτό είπε μέσες άκρες σε τηλεοπτική του παρέμβαση στην εκπομπή «Δικη στο Open» ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Αποψη» Βίκτορας Μητρόπουλος, δίνοντας νέα τροφή στην σεναριολογία που υπάρχει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την τύχη του μπαράζ ανάμεσα στον προτελευταίο της Super League 1 και τον δεύτερο της Super League 2.

Πιθανότατα θα είναι ένα σενάριο στο οποίο θα οδηγηθουμε αναγκαστικά, υπό δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, ότι δεν θα περάσει από την ΕΕ της ΕΠΟ η πρόταση για αναδιάρθρωση και θα παραμείνουν 14 οι ομάδες στο μεγάλο πρωτάθλημα, κάτι που ξεκαθάρισε ότι εκτός από επιθυμία των ομάδων είναι και επιθυμία των ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ. Δεύτερον, ότι φυσικά θα υπάρχει Ξάνθη μέχρι τότε, καθώς ο Πανόπουλος έχει δώσει deadline ως τις 14 Αυγούστου να βρεθει νεος αγοραστής, αλλιώς έχει δηλώσει ότι «θα κλείσει το μαγαζί».

Πάντως, εφόσον όσα είπε ο Βίκτορας Μητρόπουλος γίνουν πράξη, γίνεται αντιληπτό ότι θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο και για την Ξάνθη και για τον Απόλλωνα. Γιατί καμία από τις δύο ομάδες δεν θα μπορεί να κάνει σοβαρό προγραμματισμό στις μεταγραφικές κινήσεις και στην στελέχωση του ρόστερ του, χωρίς να γνωρίζει αν θα παίξει στο πρώτο ή το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα…