Νέες βολές Κούγια κατά Πανόπουλου: «Ποιος του ‘πε ότι έγινε αναδιάρθρωση και έδιωξε τους παίκτες του;»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus τα όσα έγιναν στο Δ.Σ. της Λίγκας και αναρωτήθηκε πώς θα γίνει μπαράζ με την Ξάνθη αλλά και τον Απόλλωνα να έχουν διώξει όλους τους παίκτες τους νομίζοντας ότι έγινε ή θα γίνει αναδιάρθρωση.

Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη ψήφισε κατά της αναδιάρθρωσης και όχι υπέρ, όπως ενδεχομένως θα νομίσει κανείς αν περιοριστεί στην ανάγνωση των δηλώσεων Κούγια. Αναλυτικά όσα είπε ο γνωστός ποινικολόγος για το θέμα της αναδιάρθρωσης:

«Έγινε το… σωστό, το αυτονόητο. Εφαρμόσαμε την τροπολογία του Αυγενάκη. Κάποιοι σκοπίμως παρερμήνευσαν την τροπολογία και δεν έλεγαν την αλήθεια. Το πρωτάθλημα έγινε, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τους νόμους και αυτή η ολοκλήρωση πληρώθηκε πολύ ακριβά από τις ομάδες. Υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, τουλάχιστον 150.000 ευρώ τον κόστος για όλες τις ομάδες στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Τους διάβασα τον νόμο και τους είπα ότι νομικά δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Από την στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα, δεν μπορούμε καν να συζητάμε για αναδιάρθρωση. Κανείς δεν είχε διαφορετική νομική άποψη, εκτός από τον κ. Δάρα που κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του επειδή πήρε στην πλάτη του τα χρέη του Πανιωνίου.

Στην ψηφοφορία, η απόφαση ελήφθη με συντριπτικό ποσοστό, 13-1 ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ακόμα και αν θέλαμε να παρανομήσουμε, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Τους το είχαμε αναλύσει εγώ και με 13-1 ποιος μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση για αναδιάρθρωση; Αυτή η απόφαση είναι δεσμευτική, όπως σας τα έλεγα για την ΕΕΑ. Καμία Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν μπορεί να το αλλάξει. Όποιοι ψηφίσουν αναδιάρθρωση, θα πάνε μέσα για απιστία. Θα στραφεί η Nova εναντίον τους, η Interwetten, ακόμα και εμείς η ΠΑΕ θα στραφούμε εναντίον τους.

Δεν μπορεί να αλλάξει η απόφαση ακόμα και με παρέμβαση Αυγενάκη. Τονίζω ότι θα επικαλεστώ τον νόμο και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Όταν εγώ έλεγα ότι δεν πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα της SL 2, προσέξτε και μην παρασύρεστε. Δεν μπορεί να αλλάξει η νομοθεσία. Το αν σταμάτησαν το πρωτάθλημα είναι δικό τους θέμα. Να γίνει μπαράζ; Η Ξάνθη έχει χάσει όλους τους παίκτες της, έφυγαν. Και ο Απόλλωνας είναι σε φάση διακοπών εδώ και πόσο καιρό.

Εμείς ως Λίγκα ξέρουμε ποιον θα έχουμε για τα μπαράζ. Αν αποφασίσει ο Απόλλωνας ότι δεν θα παίξει ή πότε θα γίνει αυτό το παιχνίδι είναι πρόβλημα της SL 2.

Υπάρχει η Nova, υπάρχουν χορηγοί, υπάρχουν ομάδες με λεφτά στην Λίγκα. Δεν υπάρχουν ομάδες… καρικατούρες. Στην SL 2 μπορείτε να μου πείτε πόσες ομάδες έχουν πάρει άδεια για να παίξουν στην μεγάλη κατηγορία; Πόσες ομάδες έχουν καλύψει το μετοχικό τους κεφάλαιο; Από την στιγμή που το διέκοψε το πρωτάθλημα και επικύρωσε την βαθμολογία της, η SL 2 είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τον Απόλλωνα και τον κ. Μονεμβασιώτη και να τον στείλει να παίξει μπαράζ.

Υπάρχει ένα αρχαίο ρητό που λέει, όταν κάνω εγώ λάθος δεν μπορώ να ζητάω αποζημίωση. Ποιος είπε στην Ξάνθη ότι έγινε αναδιάρθρωση; Έχει ένα σοβαρό νομικό επιτελείο ο κ. Πανόπουλος, πως το επέτρεψε αυτό; Ποιος είπε στον Απόλλωνα να σταματήσουν προπονήσεις από τον Μάρτιο; Στην SL 2 έχουμε διαφορετική εφαρμογή της τροπολογίας Αυγενάκη. Ο κ. Λεουτσάκος αποφάσισε λόγω ιού να διακοπεί το πρωτάθλημα και μάλιστα προσέφυγε ο Λεβαδειακός και τα Χανιά στο Διαιτητικό Δικαστήριο που τους είπε ότι καλώς σταμάτησε το πρωτάθλημα.

Η SL 2 μπορεί να αποφασίσει μόνο για την διεξαγωγή του δικού της πρωταθλήματος, βάσει της τροπολογίας Αυγενάκη, όχι το πώς θα διεξαχθεί η SL 1. Αλλά πρέπει να γίνει μπαράζ πλέον για το ποιος θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία ανάμεσα στους δυο πρώτους της SL2, όχι μόνο για το μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα».