Επέμεινε στο λάθος η ΚΟΕ και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των αθλητών της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος επέμεινε στο λάθος της και ουσιαστικά προκαλεί επίπρόσθετα εμπόδια σε όλα τα σωματεία και τους αθλητές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφορικά με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Κατηγοριών, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS η Κολυμβητική Ομοσπονδία αποφάσισε η διοργάνωση αυτό το Σαββατοκύριακο να διεξαχθεί αναφορικά με την ΠΑΜ-Θ σε Αλεξανδρούπολη αλλά και σε Καβάλα. Ουσιαστικά θα διεξαχθούν οι αγώνες σε δυο αγωνιστικές ημέρες. Το Σάββατο οι αθλητές θα πρέπει να βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη για το πρωινό και το απογευματινό πρόγραμμα και την Κυριακή στην Καβάλα, επίσης για το πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα.

Από τους 139 κολυμβητές που συνολικά έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν, αρκετοί πρόκειται να αγωνιστούν και στις δυο μέρες. Άρα όλος αυτός ο κόσμος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ταλαιπωρηθεί ταξιδεύοντας μεταξύ των αγωνιστικών ημερών πάνω από 100 χιλιόμετρα για να μετακινηθεί από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα. Το γεγονός αυτό ωστόσο δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος όλων των ομάδων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των αθλητών τους αφού μόνο αυτές θα υποστούν αυτήν την ταλαιπωρία.

Οπως επίσημα ανακοινώθηκε από την ΚΟΕ, οι αγώνες θα γίνουν με τη μορφή των τελικών σειρών και με την ολοκλήρωση τους και στις 7 Περιφέρειες, θα ενοποιηθούν οι επιδόσεις, ανά αγώνισμα, ώστε να προκύψουν τα τελικά αποτελέσματα. Συνεπώς θα περίμενε κανείς όλοι οι αθλητές σε όλη την Ελλάδα να διαγωνίζονται υπό περίπου τις ίδιες συνθήκες. Αμ δε! Αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο του να ταξιδεύουν οι αθλητές εν μέσω αγωνιστικής δράσης θα το ζήσουμε μόνο στην ΑΜ-Θ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αγώνες του ενοποιημένου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Αναπτυξιακών Κατηγοριών (Έφηβοι – Νεάνιδες, Παίδες – Κορασίδες, Παμπαίδες – Παγκορασίδες Α’, Παμπαίδες – Παγκορασίδες Β’) θα διεξαχθούν σε επτά κατά τόπους περιφέρειας. Οπως διαπιστώνετε όμως, μόνο στην ΑΜ-Θ το πρωτάθλημα σπάει σε δυο κολυμβητήρια. Πουθενά αλλού.

Και για του λόγου το αληθές, αναλυτικά όλες οι περιφέρειες μαζί με τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων σε καθεμία αλλά και τις συμμετοχές, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της ΚΟΕ:

*ΚΡΗΤΗ (Εθνικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου), 5 αγωνιστικές: 234 συμμετοχές
*ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ (“Αντώνης Πεπανός”, Πάτρα), 25-26 Ιουλίου, 4 αγωνιστικές: 146 συμμετοχές
*ΘΕΣΣΑΛΙΑ (Δημοτικό Κολυμβητήριο Λάρισας), 25-26 Ιουλίου, 4 αγωνιστικές: 225 συμμετοχές
*ΗΠΕΙΡΟΣ – ΙΟΝΙΑ (Εθνικό Κολυμβητήριο Ιωαννίνων), 25-26 Ιουλίου, 4 αγωνιστικές: 119 συμμετοχές
*ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ (Δημοτικά Κολυμβητήρια Αλεξανδρούπολης & Καβάλας), 25- 26 Ιουλίου, 4 αγωνιστικές: 139 συμμετοχές
*ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Ποσειδώνιο, Θεσσαλονίκη), 25-29 Ιουλίου, 5 αγωνιστικές: 520 συμμετοχές
*ΑΤΤΙΚΗΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ (ΟΑΚΑ, Μαρούσι), 25-29 Ιουλίου, 5 αγωνιστικές: 1.200 συμμετοχές