Ξέμεινε από… δικαστές η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ – Παραιτήθηκαν και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της

Μετά τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Παναγιώτη Φιλόπουλο και το μέλος της Επιτροπής Γεράσιμο Βρυώνη που υπέβαλαν τις πραιτήσεις τους, άλλα δύο μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ παραιτήθηκαν την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, «παραιτήθηκαν ακόμη δυο εφέτες και συγκεκριμένα η Χαρίκλεια Ηλιοπούλου και ο Ιωάννης Παπαϊωάννου». Δεν είναι γνωστοί οι λόγοι της παραίτησής τους, αλλά πολύ πιθανόν να εκτίμησαν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης που φέρνει αντιμέτωπους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, Μαρινάκη και Σαββίδη (και στη μέση την Ξάνθη).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΠΟ, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απαρτίζεται από πέντε άτομα εκ των οποίων καθε φορά οι τρεις εκδικάζουν. Συνεπώς, αν αντιλαμβανόμαστε καλά, έχουν παραιτηθεί τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της Επιτροπής Εφέσεων ενώ δεδομένα ούτε το 5ο μέλος μπορεί να δικάσει την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Νικόλαος Γκόγκας, καθώς ειχε λάβει μέρος στην πρώτη σύνθεση (ήταν εκείνος που είχε μειοψηφίσει ζητώντας να μπει στην ουσία της υπόθεσης η Επιτροπή Εφέσεων).

Υπενθυμίζεται ότι πριν την διεξαγωγή της συζήτησης της συγκεκριμένης υπόθεσης είχαν παραιτηθεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο τότε πρόεδρός της Γεράσιμος Διονυσάτος (κατηγορήθηκε ότι από τον Ολυμπιακό ότι ο γιος του εργάζεται στο κανάλι Open του Ιβάν Σαββίδη) και η αναπληρώτρια πρόεδρος Βασιλική Βλαχοπαναγιώτου, επικαλούμενη φόρτο εργασίας (το όνομα της οποίας πάντως εξακολουθεί να αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ).

Μάλιστα, τις κενές θέσεις στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κλήθηκαν να καλύψουν νέοι εφέτες με εκλογές που έγινναν κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, πριν δύο εβδομάδες. Αλλά φαίνεται ότι και αυτοί που εξελέγησαν πλέον παραιτούνται, σύμφωνα με τα αθηναϊκά δημοσιεύματα, με αποτέλεσμα να έχει μείνει μόνο ενα μέλος της Εφέσεων και αυτός να μην έχει δικαίωμα να δικάσει την υπόθεση. Τοσο καλά…