Συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια στην Ξάνθη για το «Κόκκινο Ποτάμι» (+photo)

Σπάζοντας τα κοντέρ της τηλεθέασης, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Open η σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη.

Η σειρά ασχολήθηκε με την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της πραγματοποιήθηκε τέτοια εποχή, μέσα Ιουλίου, έναν χρόνο πριν στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Μάλιστα, για τις ανάγκες των γυρισμάτων βοήθεια προσέφεραν τόσο ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης όσο και ο Σύλλογος για την Προστασία και την Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης Ξάνθης, ενώ πολλοί Ξανθιώτες αλλά και γενικότερα Θρακιώτες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να δηλώσουν παρών στην πρόσκληση να λάβουν μέρος ως βοηθητικοί ηθοποιοί – κομπάρσοι.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της σειράς έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Ηλίας Μπουναρτζής, η «φωνή» των εντός έδρας αγώνων της Ξάνθης στον κορυφαίο ιδιωτικό αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, το Σπορ FM:

Το “Κόκκινο Ποτάμι” αποτέλεσε μια ακόμη σειρά στην οποία η πόλη μας, η Ξάνθη, συμμετείχε ενεργά με τις ομορφιές της και τους ανθρώπους της. Σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!
Σε μια περίοδο που η πόλη μας βάλλεται και δυσφημείται με πολλούς τρόπους, το “Κόκκινο Ποτάμι” του Μανούσου Μανουσάκη ήρθε να μας γεμίσει περηφάνια. Όχι μόνο για τον υπέροχο τόπο μας αλλά και για τον Ελληνισμό που αιώνες τώρα αποτελεί ΦΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για όλο τον πλανήτη.
Η ιστορία του Ελληνισμού είναι γραμμένη στο βάθος των αιώνων με ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και πάντα διδάσκει ότι η ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων μπορεί να υπερνικήσει την αλαζονεία των πολιτικών καθοδηγητών.
Το κυρίαρχο μήνυμα αυτής της υπέροχης ιστορικής σειράς μακάρι να αποτελέσει οδηγό αρμονικής συμβίωσης για όλους τους λαούς!!! Ένα μήνυμα που πρέπει πάντα να το μεταδίδουμε στις επόμενες γενιές!