Δηλώθηκε στην Pre League ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης χωρίς να προβλέπεται από την προκήρυξη η συμμετοχή του

Στην νεοσύστατη Pre League δήλωσε συμμετοχή το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού, προκειμένου να αγωνιστεί τη νέα σεζόν.

H διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικού έλαβε ομόφωνα την απόφαση αυτή, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Γνώμη» που μεταδίδει την απόφαση, «απομακρύνει τα «σκοτεινά» σενάρια που μιλούσαν ακόμη για παρουσία στο τοπικό πρωτάθλημα Θράκης, κάτι που θα σήμανε και αφανισμό από το βόλεϊκό χάρτη».

Ωστόσο μένει να εξηγηθεί με ποιον τρόπο δηλώθηκε αυτή η συμμετοχή, αφού ναι μεν το μεσημέρι της Τετάρτης έληξε η σχετική προθεσμία, ωστόσο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης όπως και καμία ομάδα που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Volley League δεν έχει καταρχήν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο αυτό πρωτάθλημα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Pre League έχουν 12 σωματεία που αναφέρονται περιοριστικώς στην προκήρυξη και σε αυτήν δεν υπάρχει καμία αναφορά για σωματεία που δεν θα δηλωθούν στην Volley League, όπως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Βέβαια υπάρχει το παράθυρο της wild card αλλά αυτό έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του ΔΣ της ΕΟΠΕ και μόνο, πάντα βάσει προκήρυξης. Επίσης υπήρχε το παράθυρο από την Γενική Προκήρυξη της δήλωσης συμμετοχής σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά αυτό συνίσταται εφόσον κάποια ομάδα από τις υπάρχουσες καλύψει το κενό του Εθνικού στη Volley League.

Πάντως από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα γίνει δεκτή η συμμετοχή της ομάδας και προσθέτουν ότι «πλέον είναι στο χέρι της Ομοσπονδίας να κάνει αποδεκτή τη συμμετοχή του Εθνικού, με τους ανθρώπους του να είναι σε αναμονή και για τυπικό της υπόθεσης».

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της «Γνώμης», σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, προπονητής θα είναι ο Γιώργος Ανδραβίζος, ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη σεζόν και έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές και τις συζητήσεις με παίκτες για την συγκρότηση μιας ανταγωνιστικής ομάδας

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ PRE LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ