Ντοκουμέντο: Το 5ετες πλάνο βιωσιμότητας του ΤΑΑ Εθνικός που πετάχτηκε στα… σκουπίδια

Την περασμένη εβδομάδα το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης έλαβε την απόφαση να αποχωρησει από την ΕΣΑΠ και μετά από μια 10ετία συνεχούς παρουσίας στη Volley League, να αποχωρήσει από το μεγάλο πρωτάθλημα.

Οι διοικούντες εξήγησαν ότι η πόλη και ο σύλλογος δεν αντέχουν τα οικονομικά έξοδα να συντηρήσουν την ομάδα. Ετσι ουσιαστικά πετάχτηκε στα σκουπίδια και το 5ετές πλάνο βιωσιμότητας που είχε καταθεσει στον Δήμο Αλεξανδρουπολης ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, ώστε να πεισει για την ανάγκη ενίσχυσης του συλλόγου αππό την δημοτική αρχή (κάτι που εν πολλοίς πάντως επετεύχθη, καθώς αυξήθηκε πάνω από 50% η ετησια επιχορήγηση του Εθνικού φτάνοντας τις 60.000 ευρώ από 35-40.000 τα προηγούμενα χρόνια).

Προϋπόθεση με βάση το συγκεκριμένο πλάνο, που είχε ζητηθεί από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, ήταν η παρουσία της ομάδας στην Α1 Ανδρών ώστε σταδιακά να προχωρήσει σε βάρος 4ετιας στην αποπληρωμή των χρεών των παλαιότερων διοικήσεων, τα οποία στο σύνολο ανέρχονται στα 180.000 ευρώ σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ThrakiSportS. Πλέον η ομάδα αποχωρεί οικειοθελώς από τη μεγάλη κατηγορία, οπότε το πλάνο δημοσιότητας που φέρνει σήμερα στην επιφάνεια το ThrakiSportS μένει περισσότερο ως ένα ιστορικό ντοκουμένο της τελευταίας προσπάθειας που έγινε για την σωτηρία της ομάδας.