Είναι επίσημο! Ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ την Pre League και τους αντιπάλους Άθλου Ορεστιάδας και ΑΕ Κομοτηνής

Ανακοινώθηκε επίσημα το βράδυ του Σαββάτου από την ΕΟΠΕ η θέσπιση της Pre League σε δύο ομίλους και αναφέρονται οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε όμιλο, με τον Άθλο Ορεστιάδας και την ΑΕ Κομοτηνής να είναι και επίσημα σε αυτές τις ομάδες.

Στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ αναρτήθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος με την οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνονται όλα τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών στο ThrakiSportS σχετικά με την θέσπιση της κατηγορίας, τη συμμετοχή σε αυτήν δυο ομάδων της Θράκης και τους αντιπάλους τους.

Αναλυτικά στην προκήρυξη αναφέρεται:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, του Εσωτερικού Κανονισμού της ΕΟΠΕ, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, του Διεθνούς Κανονισμού Πετοσφαίρισης, του νόμου 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης, Αγωνιστικής Περιόδου 2020-2021, με αριθ. πρωτ. 1901/3.7.2020
π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε
το πρωτάθλημα PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ 2020-2021 με την προϋπόθεση ότι σε αυτό ο αριθμός συμμετοχών που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. α της παρούσας θα είναι από οκτώ (8) έως δώδεκα (12), με τους πιο κάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παρακάτω σωματεία:
Α’ Ζώνη: ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ, ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80, ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ, ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ, ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Β’ Ζώνη: ΑΣ ΑΘΛΟΣ, ΑΣ ΑΡΗΣ, ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής να αποφασίσει τη χορήγηση συμμετοχής στην κατηγορία σε ομάδα/ες με Κάρτα Ελεύθερης Συμμετοχής (wild card)
Η κατηγορία θα δημιουργηθεί υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής και τυχόν χορήγησης wild card, ο αριθμός συμμετοχών θα είναι τουλάχιστον οκτώ (8)».

Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι «τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. α της παρούσας, πρέπει να υποβάλλουν στην ΕΟΠΕ (…) συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής μέχρι και τη ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020. Επίσης θα πρέπει να καταθέσουν χρηματικό παράβολο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποσού εβδομήντα πέντε ευρώ (75 €). Σε περίπτωση μη καταβολής του παραβόλου η δήλωση συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή».

Εφόσον δημιουργηθεί η κατηγορία, κατά τα παραπάνω της παρούσας οριζόμενα, η ημερομηνία, η ώρα και ο τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης για τον καθορισμό του προγράμματος της Α’ Φάσης θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Στην κλήρωση πρέπει να συμμετέχουν τα σωματεία με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους. Τέλος, εφόσον δημιουργηθεί η κατηγορία ο χρόνος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα καθοριστεί
με Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ PRE LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ