Θλίψη για την απώλεια του «Θοδωρή της Πλατείας», της καθημερινής «συνήθειας» εκατοντάδων Ξανθιωτών

Η είδηση όπως καταγράφηκε στα μέσα. Ένας άνδρας 44 ετών βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Τετάρτης σε διαμέρισμα στην περιοχή της Θερμοπυλών και Θήρας.

Οι περίοικοι και οι συγγενείς δεν είχαν σημεία ζωής και έτσι ειδοποίησαν τις αρχές, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί είσοδος και να βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμα ο άτυχος άνδρας.

Για τα αίτια του θανάτου παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θράκης που απέκλεισε ωστόσο εγκληματική ενέργεια.

Το γεγονός. Ο νεκρός δεν ήταν άλλος από τον γνωστό σε όλους μας Θοδωρή Χαραλαμπίδη, που δεν υπήρχε μέρα ή μάλλον απόγευμα ή βράδυ, που να μη «τριγυρίζει» στα καφέ και τις ταβέρνες της κεντρικής πλατείας, ζητώντα …«τράκα» 1-2 ευρώ κι όταν κανείς γούσταρε τον έπιανε και στη κουβέντα…λέγοντας είμαι ο γιος του Χάρη! (σ.σ. Του πρώην ιδιοκτήτη του Σκορπιού)…….

Την τελευταία φορά λοιπόν που τον συνάντησα –πριν μια βδομάδα- μου αποκάλυψε ότι τον τελευταίο χρόνο πήγαινε στη  Θεσσαλονίκη σε κέντρο απεξάρτησης (μια φορά την εβδομάδα…) και έπαιρνε από την Πρόνοια 610 ευρώ το δίμηνο, ενώ έπαιρνε και φαγητό από το σισίτιο της Μητρόπολης για τον ίδιο αλλά και για την κοπέλα με την οποία διατηρούσε σχέση εδώ κι ένα μήνα περίπου…….

Και στον επίλογο. «Έφυγε» λοιπόν ο Θοδωρής… Μια ακόμη «φιγούρα» της εποχής μας. Μια καθημερινή συνήθεια…Και θα μας λείψει. Τουλάχιστον σε μας που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τη ζωή από όλες τις πλευρές της. Καλό του ταξίδι….παλιέ συμμαθητή…..

Πηγή: http://maxitisthrakis.blogspot.com/