«Ο ΠΑΟΚ είπε στο CAS ”αν πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος να πέσει η Ξάνθη”» – «Fake news» απαντά ο δικέφαλος

Ολοκληρώθηκε μετά από μια μαραθώνια δαιδικασία δέκα ωρών η εκδίκαση ενώπιον του CAS της μεγάλης υπόθεσης της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, μετά τις προσφυγές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ με τις οποίες αμφισβήτησαν την απόφαση της Δευτεροβαθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Στην διαδικασία παρέστησαν ως διάδικοι με πολυμελείς αντιπροσωπίες η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ ως διάδικος παραβρέθηκε και η ΕΠΟ αλλά και νομικός εκπρόσωπος της Ξάνθης από δικηγορικό γραφείο που ασχολείται με αθλητικές υποθέσεις και δεν είχε μέρι τώρα εμπλακεί στην υπόθεση στους εγχώριους βαθμούς της αθλητικής δικαιοσύνης.

Πολλές λεπτομέρειες δεν υπάρχουν αφού η κάθε πλευρά κάνει τις δικές της διαρροές – ενώ κατά παράδοση η ΠΑΕ Ξάνθη δεν κάνει το παραμικρό σχόλιο για την διαδικασία. Σε αυτήν η θρακιώτικη ομάδα παραβρέθηκε επειδή καταφέρθηκε σε βάρος της ζητώντας τον υποβιβασμό της ο Ολυμπιακός, καθιστώντας την έτσι διάδικο που όφειλε να αποκρούσει το αίτημα της πειραϊκής ΠΑΕ – καθώς η ίδια με απόφαση Πανόπουλου δεν προσέφυγε στο CAS.

Σε γενικές γραμμές τόσο από την πλευρά του Ολυμπιακού όσο και από την πλευρά του ΠΑΟΚ κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξες για την περίπτωσή τους εκτιμήσεις, ενώ ουδέτερος παρατηρητής – γνώστης των τεκταινομένων στο CAS σχολίασε στο ThrakiSportS ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για διαιτησία και στις διαιτησίες οι διαιτητές προσπαθούν να τους αφήσουν όλους ικανοποιημένους». Όπου στο όλους, η αναφορά γίνεται για τους προσφεύγοντες, δηλαδή για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Με αυτά τα δεδομένα, μάλλον ανησυχία προκαλούν οι πρώτες διαρροές από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Σύμφωνα με αυτες, «οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της υπόθεσης της συνιδιοκτησίας στο CAS δεν είπαν τίποτα περισσότερό ή λιγότερο από όσα έχουν πει και στα ελληνικά πειθαρχικά όργανα. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο σημείο να πει ότι η πολυιδιοκτησία δεν τιμωρείται από την ΕΠΟ και την κατήργησε πέρσι, ακριβώς γιατί δεν ήθελε να την τιμωρεί. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ, “τέλος πάντων αν πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος να πέσει η Ξάνθη”».

Αναφορικά πάντως με αυτό το ζήτημα, αργά τη νύχτα εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ είπαν στο metrosport με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο: «Τα Fake News” του Ολυμπιακού συνεχίζονται. Είναι αστείο και μόνο που το αναφέρουν. Δεν υπήρξε κανένα τέτοιο αίτημα από τον ΠΑΟΚ για την Ξάνθη». 

Επίσης, επιστρέφοντας στις διαρροές από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού η στάση της ΕΠΟ στην εκδίκαση χαρακτηρίζεται «ύποπτη». Και αυτό γιατί στάθηκε περισσότερο στο να απορριφθεί η έφεση του Ολυμπιακού και όχι και η έφεση του ΠΑΟΚ, παρότι και οι δύο εφέσεις είναι εναντίον της δικής της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων και μάλιστα εναντίον της ίδιας απόφασης.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού εξέφραζαν την άποψη πως εντός 20 ημερών θα έχει βγει η απόφαση, ενώ στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως αν και η διαδικασία κράτησε σήμερα σχεδόν 10 ώρες, από τον Ολυμπιακό ζήτησαν να κατατεθούν εκ νέου υπομνήματα «ενδεικτικό ενδεχομένως της ανάγκης των ερυθρόλευκων να δευτερολογήσουν», όπως σχολίαζαν από τον δικέφαλο. 

Νωρίτερα, από την πλευρά του ΠΑΟΚ την ικανοποίηση για τη διαδικασία εξέφρασε o Κυριάκος Κυριάκος, που ήταν παρών στη Λωζάνη. Σε δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ ανέφερε ότι ο Δικέφαλος κατέθεσε τα επιχειρήματα για να καταρρίψει την καταγγελία του Ολυμπιακού ο οποίος επέμεινε να υπερασπίζεται την εισήγηση της ΕΕΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Κυριάκου, που είναι και η μόνη επίσημη τοποθέτηση που υπάρχει από οποιαδήποτε πλευρά:
«Τελείωσε μια επίπονη διαδικασία στο μέρος που εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα τελειώσει η υπόθεση καταγγελίας του Ολυμπιακού. Καταθέσαμε για πρώτη φορά σε δικαστήριο όλα τα επιχειρήματα τόσο για την ουσία της καταγγελίας, όσο και γιατί η γνωμάτευση της ΕΕΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι δεσμευτική. Απέναντί μας για ακόμη μια φορά είχαμε την ξεκάθαρη στρατηγική του Ολυμπιακού να υπερασπιστεί την απόλυτη αυθεντία της ΕΕΑ, της Μαρούπα, του Αρκούδη, του Φαραντούρη και του -διορισμένου από τον κουμπάρο του κ. Αυγενάκη- Τζουλάκη. Καμία άλλη προσπάθεια να αποδείξουν σε μια κανονική διαδικασία την ισχύ της καταγγελίας τους για πολυιδιοκτησία.  
Φεύγουμε ικανοποιημένοι ότι καταθέσαμε σε βάθος τα επιχειρήματά μας. Παρότι είναι δύσκολο για τους ξένους διαιτητές να προλάβουν να αντιληφθούν τις δαιδαλώδεις πολυνομίες και αντιφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, ευελπιστούμε ότι τους βοηθήσαμε να το επιτύχουν, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που προσβλητικά σχεδόν επέμεινε πως η δική τους άποψη είναι λιγότερο βαρύνουσα από της ΕΕΑ. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε μια δίκαιη απόφαση ως την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟ THRAKISPORTS