Αμετάβλητη η βαθμολογία για Ξάνθη, Παναιτωλικό και Πανιώνιο μετά τις τρεις ισοπαλίες

Σημαντικούς εκτός έδρας βαθμούς κατέκτησαν Πανιώνιος και Παναιτωλικός κόντρα στους αδιάφορους ΑΕΛ και Ατρόμητο αντίστοιχα. Οι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται στο -1 από την Ξάνθη και τις θέσεις παραμονής, ενώ η ομάδα του Αγρινίου ισοβαθμεί με τους Θρακιώτες που χάσαν χρυσή ευκαιρία να βρεθούν σε πιο πλεονεκτική θέση.

Στον αγώνα της Λάρισας, οι «κυανόλευκοι» αν και βρέθηκαν από το 31ο λεπτό με αριθμητικό μειονέκτημα, απειλήθηκαν ελάχιστα από τους «βυσσινί» και κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν. Ο Πανιώνιος θα μπορούσε μάλιστα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, όταν στο 35’ ο πρώην ακραίος μπακ του ΑΟΞ Μανώλη Μπέρτος αποσόβησε το γκολ στην προβολή του Λυμπεράκη.

Στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Παναιτωλικός προσέφεραν έναν «χορταστικό» από άποψη τερμάτων αγώνα, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη (πρώην τεχνικού του Πανθρακικού) προηγήθηκε στο 17’ με τον Ροντρίγκο Γκάλο, για να ισοφαρίσει εκείνη του Μάκη Χάβου στο 35’ ο Γάλλος Μουνιέ. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν άλλα δύο τέρματα, με τον Μανούσο (με εκτέλεση πέναλτι) στο 57’ και τον νεαρό Κωνσταντόπουλο να απαντά 61’.

Οι εκτός έδρας βαθμοί που κατέκτησαν οι δύο ομάδες είναι σημαντικοί για αυτές, από την άλλη ωστόσο ο ΑΟΞ διατηρείται ακόμη σε θέση ισχύος (έχοντας την ελάχιστη διαφορά με Πανιώνιο και πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με Παναιτωλικό) παρά την γκέλα του στη Λαμία και είναι στο δικό του χέρι να αποφύγει είτε τον απευθείας υποβιβασμό είτε τα μπαράζ παραμονής.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
12 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ): ΑΟ Ξάνθη 23
13 (ΜΠΑΡΑΖ): Παναιτωλικός 23
14 (ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ): Πανιώνιος 22