Με υπογραφή Πασσιά κι όχι Μεζινένη η αποχώρηση του Εθνικού! «Δεν έχει η πόλη τη δυνατότητα να συντηρήσει την ομάδα στην Α1»

Στο Maximum 93,6 μίλησε ο πρόεδρος του τελευταίου ΤΑΑ του Εθνικού Αλεξανδρούπολγης μετά την παραίτηση της διοίκησης Λουπασάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Πασσιάς και όχι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού Αυγερινός Μεσινέζης είναι ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του στο έγγραφο που απεστάλη στην ΕΣΑΠ για τον υποβιβασμό του Εθνικού.

Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι και ο Πασσιάς ανέλαβε το ΤΑΑ ως λύση ανάγκης για λογαριασμό της διοίκησης του Ερασιτέχνη, στην οποία είναι πρώτος αντιπρόεδρος ενώ είναι προφανές ότι η απόφαση έχει ληφθεί από το σύνολο του Εθνικού Αλεξανδρούπολγς. Ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού εξήγησε την πικρή αυτη απόφαση, που μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν ήρθε ωστόσο για όσους γνωρίζουν τα όσα συμβαίνουν στο τμήμα βόλεϊ τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πασσιάς ανέφερε: «Στην ουσία τυπώσαμε στο χαρτί αυτή την απόφαση που είχε παρθεί ή αν θέλετε διαφαινόταν στην Γενική Συνέλευση πριν λίγες εβδομάδες. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιον να βγει μπροστά να αναλάβει το τμήμα και να το στηρίξει οικονομικά και αγωνιστικά, ενώ ο Ερασιτέχνης ξεκαθάρισε ότι με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να κρατήσει την ομάδα στην Α1 Κατηγορία».

Για το που θα αγωνιστεί η ομάδα την νέα χρονιά και γενικά το μέλλον της απάντησε: «Κινούνται οι διαδικασίες για να βρεθεί ο άνθρωπος που θα αναλάβει και την ανάπτυξη και το αγωνιστικό τμήμα γιατί τόσο καιρό ήταν χωριστά, ενώ τωρα θα είναι εναιίο. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει και η ΕΟΠΕ με τα πρωταθλήματα, αν θα υπάρχει Pre League και σε πόσους ομίλους, έτσι ώστε και εμείς να δούμε που θα δηλωθεί η ομάδα. Είναι δύσκολη οικονομικά η συγκυρία και λόγω της πανδημίας».

Τέλος ανέφερε την δική του άποψη και αποκάλυχε ότι ίδιος βοήθησε με λεφτά του μπάσκετ την διάσωση του βόλεϊ: «Εγώ σαν έφορος του μπάσκετ έδινα όσα αναλογούσαν στο τμήμα μου επί τρία χρόνια για το βόλεϊ για να μπορέσει να συντηρηθεί στην κατηγορία. Φαίνεται όμως ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα της περιοχής μας για να στηριχθεί η ομάδα και να συντηρηθεί στην Α1. Το χρήμα δυστυχώς κινεί τα πάντα.
Δεν είναι πρόβλημα μόνο της Αλεξανδρούπολης αλλά πανελληνιο. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις γενναίες για να σωθεί το άθλημα, όχι μόνο ο Εθνικός αλλά το άθλημα. Κατ’ εμέ ισως η λύση είναι να γυρίσουμε στις υποδομές με δικα μας παιδιά, να έχουμε ομάδα με 12 δικά μας παιδιά – αλλά για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε υποδομές και γηπεδα, ένα μεγάλο πρόβλημα της πόλης μας στο οποίο υστερούμε και αποτελεί άλλη πονεμένη ιστορία».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: